İstanbul’da Ataşehir Belediyesi’ne yönelik gece yarısı düzenlenen operasyonda aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmasına CHP’den tepkiler gelmeye devam ediyor.
“GERÇEKLER ZAMANLA ORTAYA ÇIKACAK”
Operasyonun ardından Adıgüzel ilk açıklamasını yaptı. “Kamucu belediyecilik” anlayışıyla Ataşehir halkına hizmet ettiğini vurgulayan Adıgüzel, gözaltı sürecini “haksız ve hukuka aykırı” olarak nitelendirdi. Bugün açılması planlanan Atatürk Kütüphanesi’nde gençlerle buluşmayı amaçladığını söyleyen Adıgüzel, “Çeşitli asılsız iddialar nedeniyle bugün aranızda değilim” ifadelerini kullandı. Ataşehir halkının kendisini yakından tanıdığını belirten Adıgüzel, sürecin siyasi bir nitelik taşıdığını ve bir “itibar zedeleme girişimi” olduğunu ileri sürdü. “Gerçekler zamanla ortaya çıkacak ve yeniden bir araya geleceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.
CHP'DEN BELEDİYE ÖNÜNE ÇAĞRI
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı da konuya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden bir çağrı yaptı. Açıklamada, “Bu abluka dağıtılacak” ifadelerine yer verilerek, Adıgüzel’e destek amacıyla vatandaşlar saat 17.00’de Ataşehir Belediyesi önünde toplanmaya davet edildi.




