CHP Genel Merkezi, 81 il başkanına gönderdiği yazıyla il başkanlarını, belediye meclislerindeki ihtisas komisyonlarında yaşanan üyelik değişikliklerine ilişkin uyardı.

CHP’den istifa eden belediye meclis üyesinin ihtisas komisyonundaki üyeliğinin sona ereceği belirtilen yazıda, boşalan CHP kontenjanına başka bir siyasi partiden üye seçilmemesi gerektiği bildirildi.

CHP Genel Merkezi'nden il başkanlıklarına gönderilen yazıda, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 21. maddesine dikkat çekildi.

"KOMİSYON ÜYELİĞİ BAŞKA PARTİYE GEÇMEMELİ"

Yazıda, komisyonda görev yapan bir üyenin bağlı olduğu siyasi partiden istifa etmesi halinde komisyon üyeliğinin de sona ereceği belirtilerek, "İstifa nedeniyle boşalan komisyon üyeliği için görev süresinin kalan kısmını tamamlamak üzere aynı siyasi partiden yeni bir üye seçilmesi gerekmektedir" denildi.

CHP’den istifa eden bir belediye meclis üyesinin ihtisas komisyonundaki üyeliğinin sona ermesi durumunda, yerine başka bir partiden üye seçilmemesi gerektiği vurgulanan yazıda, yeni üyenin CHP’li belediye meclis üyeleri arasından seçilmesi gerektiği ifade edildi.

İl ve ilçe başkanlıklarının söz konusu komisyon üyesi seçimlerini yakından takip etmeleri istenen yazıda, yönetmeliğe aykırı şekilde boşalan CHP kontenjanına başka bir siyasi partiden üye seçilmesi durumunda gerekli hukuki ve idari başvuruların zaman geçirilmeden yapılması talimatı verildi.

Eski Bakan İdris Naim Şahin'e Kuriş soruşturmasında adli kontrol
Eski Bakan İdris Naim Şahin'e Kuriş soruşturmasında adli kontrol
İçeriği Görüntüle

Kaynak: ANKA