Gizem TABAN ŞEBER/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü Genişletilmiş Seçim Koordinasyon Toplantısı İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın katılımıyla yapılan toplantıda partide geçmiş dönemlerde görev yapmış isimler, milletvekilleri, ilçe başkanları, il ve ilçe örgütü yöneticileri ile üyeler aldı. Toplantıda İl Başkanı Aslanoğlu ve Büyükşehir Adayı Tugay örgüte çağrıda bulundu. Toplantının basına kapalı kısmından yansıyanlar şu şekilde:

‘Sürece aktif katılın’

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın, ”Bugün bir araya gelmek istememizin temel sebebi, nasıl gidiyoruz, siz tabloyu nasıl görüyorsunuz bu konuda gözlemlerimizi paylaşmak, daha çok sizi dinlemek. Görüşlerinizin olumlu ya da olumsuz olması değil değerlendirmeyi doğru olarak yapmaktır önemli olan. İnsanlar iletişim kuramayınca kendilerince bir şeyleri biriktirebiliyorlar. Bunun için katılımınızdan çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte de aktif olarak katılımı sürdürmenizi rica ediyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Yapıcı olalım’

Örgüte ‘yapıcı olalım’ mesajı verdiği aktarılan Tugay’ın, “Muhtemelen sahada en çok gezen ve tabloyu yakından takip eden İl Başkanımızla birlikte benimdir. Ancak mutlaka bizim görmediğimiz sizin gördüğünüz şeyler vardır. Konuşmalarımızda birbirimizi üzmemeye, kırmamaya olabildiğince yapıcı olmaya dikkat etmenizi sizlerden rica edeceğim. Neticede amacımız önümüzdeki yerel seçimde hiçbirimizi üzmemesini istediğimiz bir sonuç elde etmek. Ben bu salonda tek bir kişinin bile 31 Mart günü partinin kötü sonuç almasından mutlu olacağını düşünmüyorum. Böyle bir şeyin imkansız olduğunu düşünüyorum. Hepimiz için güzel bir sonuç almak en temel amaçsa her birimiz az ya da çok, daha az motivasyonla ya da daha çok motivasyonla bu sürece katkı bulunmaya çalışıyorsak bu iyi bir şeydir. Hedeflediğimiz şeylerden biri, değişik nedenlerle sizlerde oluşmuş olabilecek yanlış kanaatleri, olumsuzlukları ya da üzüntüleri, olası kötü beklentileri de olması gereken noktaya getirmek. Böyle bir amacı da var bu toplantının. Bunun için konuşmalıyız. Bunun için herkes aklından geçeni objektif şekilde paylaşmalı. Ricam partimizin kurumsal kimliği ya da herhangi bir partilimizin onurunu incitecek konuşmalar yapılmasın. Buradan çıktığımızda hepimiz aynı duyguda olalım. Birbirimizi daha net anlamış olalım. Şu an olduğumuz başarı oranının daha çok üstüne çıkabilecek motivasyon içinde olalım” şeklinde konuştuğu belirtildi.

‘Tablo kötü değil’

İzmir seçim tablosunu kötü görmediğini dile getirdiği ifade edilen Tugay’ın, “Zaman zaman acaba diye başlayan endişeli ifadeleri elbette ki duyuyorum ama hem sahada hem de her türü aldığımız verilerle bugüne kadar kazandığımız ilçe sayısından daha fazla ilçeyi kazanmamız ve Büyükşehir'de de istediğimiz gibi sonuçlanan bir tablo gözüküyor. Önümüzde 3 hafta var bu süreçte bazı ilçelerde kritik durumlar olabilir, bunu görmezden gelmemek gerekir. Burada üzerimize düşen şey, yapmamız gereken çalışmayı sahada doğru şekilde yapmaktır. Bunu konuşmalıyız ve biraz daha enerjik, biraz daha CHP örgütünün İzmir'deki gücünü sahaya yansıtacak şekilde bir tavır içinde olmamız lazım” mesajı verdiği öğrenildi. 

‘Yenilmez yapan şey…’

Tugay’ın CHP’nin İzmir’de güçlü olma nedenini parti örgütleri olduğunu vurguladığı, “Ben örgütte çalışarak, ilçelerde, ilde çalışarak 2010'dan beri bu partinin içindeyim. Her kademesinde, her aşamasında tecrübem var. Neler yaşandığını biliyorum. Sandık başında, ilçe örgütündeki toplantı odalarında, sahada, organizasyonda görevlerim oldu. CHP'yi İzmir'de yenilmez yapan şey; CHP'nin İzmir İl Örgütüdür. İlçe örgütleridir. Çok güçlü bir örgütümüz var, o nedenle bizi yenemiyorlar. Ama bu örgüt herhangi bir şekilde kırılırsa, kendi içinde parçalanır, hareket edemez hale gelirse, bir şekilde kırılganlıklar yaşarsa, kendi içinde çatışmaları önlemez düzeye gelirse o zaman riskli tablo ortaya çıkar. Bugün tam olarak öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ama herhangi bir olasılık varsa onu da tamamen ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamalarında bulunduğu kaydedildi. 

Kırgınlar gündeme geldi

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, ‘Partide kırgınlar var’ yönünde eleştiri ve şikayetlerine karşın şu ifadeleri kullandığı belirtildi: “Onları bir kez daha göreve çağırın, ne kadar ısrarcı olursak o kadar iyi. Sizden ricam, söz alan arkadaşlarımızın birçoğu 'Kırgınlar var, kırgınlar var, kırgınlar var' diyor. Birbirinize bunu söyledikçe kırgınlar azalmıyor. Çözebiliyorsanız örgüt sizsiniz çözün. Eğer benim gidip çayını içmemle ikna olacaksa ben de gideyim, Cemil Bey'le gitmemiz daha kıymetli olacaksa Cemil Bey ile gidelim. Eğer birkaç defa gittik ama gelmiyorsa Tacettin Bayır'ın dediği gibi zamanını, yerini bekleyelim. Ama birbirimize bunlardan bahsetmemizin bir anlamı yok. Ayrıca söylediğiniz kadar büyük bir durum da yok. Ben 2009, 2014, 2019 bir sürü seçim gördüm. O zaman da kırgınlar vardı ama o kadar çok belediye başkanı değişmiyordu o zamanlar. O zaman 8 tane değişiyordu 5 kırgın oluyordu, şimdi 20 küsur değişti 10 kırgın var. Onlar kırgın diye biz birbirimize 'Kırgınlar var, kırgınlar var' deyince durum değişmiyor. Meclis üyesi listesine giremedi diye kırgınlar var diyorsunuz. Arkadaşlar, bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Meclis üyesi listesinde olamadı diye kırılan arkadaşı madem biliyorsunuz, o zaman gidin çayını için, kolundan tutmaya çalışın. 'Ben gelmeyeceğim' diyorsa da; o yok diye gökyüzü çıplak falan kalmaz. CHP büyük bir örgüttür. Sizden ricam bunları tekrarlayarak büyüten yerde olmayalım. Birçok aşama geçilmiş durumda."

‘Tugay ile sorunumuz yok’

Aslanoğlu’nun, Tugay ile arasında problem olduğuna dair dedikoduların asılsız olduğunun altını çizdiği ve şu açıklamayı yaptığı aktarıldı: “Ha bire dedikodu üretiyoruz. Bazı ilçe başkanlarına ilişkin özellikle de Cemil Bey ve bana ilişkin... Anlaşamadığımız, birbirimizle uzlaşamadığımız, birbirimizle yol yürümediğimiz gibi... Herkesin huzurunda bir kez daha söyleyeyim, ilk günden bugüne kadar herhangi bir konuda düşünce ayrılığımız yok, programlara ilişkin düşünce ayrılığımız yok. Programlarda yan yana görmeme sebebiniz onun faydalı olacağı yer farklıdır, benim faydalı olacağım yer farklıdır. Ama böyle bir şeyi aklınıza getireceğiniz en ufak bir zerre olmasın. CHP il başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının sonuna kadar arkasındadır. İlçe örgütlerinden de ricam, belediye başkan adayınız kimse sonuna kadar, son nefesinize kadar arkasında olun. 'Ama'yı, fakat'ı, bizim bir arkadaş vardı listeye girecekti ama listenin sonuna başına yazılmış' demeyi bırakın. Bunların tümü CHP'nin başarısını etkileyecek şeyler değil. Biz bir partiyiz, CHP'nin adaylarıyla yarışa giriyoruz.”

Editör: Esra Seyirden