Demokratik Sol Parti’de (DSP) İzmir İl Başkanlığı görevinde yaklaşık dokuz aydır bulunan avukat Samed Tekin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Daha önce CHP’de siyaset yapan ve Bayraklı İlçe Başkanlığına aday olan Tekin, disiplin sürecinin ardından CHP’den ayrılmış, Nisan 2025’te DSP İzmir İl Başkanı olarak atanmıştı.

PARTİDEN İSTİFA ETTİ

Tekin, görevden alınma kararını sosyal medya hesabından paylaşarak hem il başkanlığından hem de DSP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Paylaşımında, görevi süresince partiyi “Ecevit çizgisine” taşımak için yoğun çaba harcadığını vurgulayan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

PM seçimlerinde 367 oy alan Aslanoğlu: Ev hapsinde bu kadar oluyor!
PM seçimlerinde 367 oy alan Aslanoğlu: Ev hapsinde bu kadar oluyor!
İçeriği Görüntüle

“Bugün itibarıyla DSP İzmir İl Başkanlığı görevimden genel merkez tarafından alınmış bulunmaktayım. Yaklaşık dokuz ay boyunca partiyi AKP–R.T. Erdoğan yakınlığından uzaklaştırmak ve DSP’yi yeniden Ecevit çizgisine taşımak için mücadele ettik. Kağıt üstünde ilçe yönetimi oluşturma isteklerine karşı çıktık, en uzak ilçelerinden başlayarak ziyaretlerde bulunarak İzmir genelinde DSP’yi toparlamak için çaba harcadık. Lakin bu çabamız genel merkez düzeyinde karşılık bulmadığı gibi sonuç itibariyle tepkiyle de karşılandı. Tüm bu mücadelemde yanımda olan yol arkadaşlarıma, DSP ye gönül vermiş, Ecevit sevdalılarına sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Gelinen aşamada DSP üyeliğinden istifa ettiğimi İzmir kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Muhabir: ALEYNA ARSLANBAŞ