Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) örgüt görevinde olup haziran ayında yapılması beklenen genel seçimde milletvekili aday adayı olmak isteyenler için yol haritası belli oldu. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede milletvekilliği aday adaylığı için istifa süresi belirlendi. Genelgeye göre milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının 5-26 Aralık tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri istendi.

CHP'den beklenen genelge: Milletvekili aday adayı olacaklar o tarihe kadar istifa edecek!

Genelge sonrasında gözler, partinin en güçlü olduğu kent İzmir’e çevrildi. Örgütte mevcut görevi olan ancak milletvekilli aday adaylığı için öne çıkan isimlerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

İSMİ GEÇENLER İSTİFA EDİP ADAY OLACAK MI?

Milletvekili adayı olmasına kesin gözle bakılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa için son güne kadar bekleyeceği ileri sürüldü.

CHP İzmir Siyasi işler ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir’in aday olması bekleniyor ancak Akdemir’in örgütle görüşüp buna göre karar alacağı öğrenildi.

CHP İzmir Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay’ın aday olmakta kararlı olduğu ancak genel merkez ve yakın çevresiyle görüşüp karar alacağı, istifa için de son güne kadar bekleyeceği belirtildi.

Örgütlenme ve Örgüt Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner’in adaylık konusunda il yönetimiyle görüşüp kararını buna göre şekillendireceği aktarıldı.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz’ın adaylık noktasında şu an için kesin karar almadığı, yakın çevresiyle görüşüp ilerleyen günlerde net bir karar vereceği öne sürüldü.

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın şu an için adaylık düşünmediği ancak kesin kararını ilerleyen süreçte vereceği öğrenildi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un da şu an için kesin bir karar almadığı, ilerleyen günlerde ilçe örgütü ve genel merkezle görüşerek net kararını vereceği aktarıldı.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın aday olmayı düşündüğü ancak örgütle görüşüp kesin kararını vereceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi