Urla’da belediyenin denize sıfır araziyi 10 yıllığına kiralama projesi ilçeyi ayağa kaldırdı. CHP Urla İlçe Başkanlığı, 2 Ocak’ta bu konuyu belediye meclisinin gündeme almayı planladığını duyurdu. Yapılan basın açıklamasında, “Urla Belediye Meclisi, Urla halkına ait olan 33 dönümlük, Atatürk Mahallemizde yer alan denize sıfır bir arazimizin içinde bulunan binaların 10 yıllığına kiralanmasını gündeme almıştır.  Halka danışılmadan, meclisin seçilmiş üyeleri olmadan, meclis kararıymış gibi alınan bu kararlar usule aykırıdır ve Bu işler yasa dışıdır. Arazi içindeki binaları “Birilerine“ kiralamak Urla halkının 10 yılına ipotek koymaktır. Buna izin vermeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı. 


CHP Urla İlçe Başkanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 
“Değerli vatandaşlarımız, 4.5 Yıldır yaşamak zorunda olduğumuz kayyum zihniyeti yine ve yeniden eş, dost, akraba işlerine başlamış ve 02.01.2024 Yılında yapacağı ilk toplantıda, Urla halkına ait olan 33 dönümlük, Atatürk Mahallemizde yer alan denize sıfır bir arazimizin içinde bulunan binaların 10 yıllığına kiralanmasını gündeme almıştır. 
Değerli Vatandaşlarımız, Urla Halkına ait olan arazilerin ve taşınmazların kiralanması ve devredilmesi kararlarını alabilecek tek bir yetkili merci vardır. Bu yetkili merci Urla Belediye Meclisidir. Belediye Meclisimizin toplanmasından çekinenler 3 kişilik encümen grupları sanki belediye meclisi çalışıyor ve karar alıyormuş gibi gösterilerek halkımıza ait olan arazilerimizin 10 yıllığına kiralanmasını gündeme almıştır. Halka danışılmadan, meclisin seçilmiş üyeleri olmadan, meclis kararıymış gibi alınan bu kararlar usule aykırıdır ve Bu işler Yasa dışıdır.  
Yerel ve Mahalli seçimlere 3 ay kala mevcut kayyum zihniyetinin Urla’mızın en değerli arazilerinden birini Eşe, Dosta, Akrabaya, Tanıdığa Peşkeş çekmesini asla kabul etmeyeceğiz. Bahsi geçen arazinin ve içinde bulunan taşınmazların güzelleştirilmesi ve işlevsel hale getirilmesi ancak ve ancak Urla Halkının oylarıyla seçilecek Belediye Başkanı ve Onu kontrol edecek Urla Belediye Meclisi’nin alacağı şeffaf kararlar ile gerçekleşecektir. 
Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı olarak Kayyum zihniyetine sesleniyoruz. Bizler demokratik, katılımcı ve laik bir halk olarak Urla halkına ait arazimize ne yapacağımızı Urla Halkı ile beraber açık ve şeffaf bir biçimde belirleriz. 
02.01.2024 tarihli Belediye Meclisi toplantısında gündemde olan yukarıda bahsi geçen 22. Maddenin ivedilikle gündemden çıkartılması en öncelikli ve birincil talebimizdir. Urla halkı Şehrini korumaya kararlıdır ve Koruyacaktır.
31 Martta herkes kendi işini yapmaya başlayana kadar, kalan 3 aylık görev sürenizde Urla Halkına ait arazilerin ve içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmasını tartışmak sizin işiniz değildir. 10 yıllığına bir arazi içindeki binaları “Birilerine“ kiralamak Urla halkının 10 yılına ipotek koymaktır. Buna izin vermeyeceğiz.
Bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ve gereken tüm mücadeleyi vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Editör: Esra Seyirden