Gizem TABAN ŞEBER/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla Belediye Başkan Aday Adayı İş insanı Şafak Sol, İz Televizyonu’nda Özgür Coşkun ile Seçime Doğru programının konuğu oldu. CHP’li Sol, aday adayı olma nedenlerini anlatırken aday gösterilip seçildiği takdirde nasıl bir belediye başkanı olacağına dair de açıklamalarda bulundu.  

Gönlümde hep vardı 

Babadan Urlalı olan İş insanı Şafak Sol, belediye başkan aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlattı: “Belediyecilik kolay bir iş değil. Bilgi birikimi, donanım gerektiriyor. Bu görev gönlümde hep vardı. Geçmiş dönemlerde çevremde bu göreve talip olmam için beni teşvik eden dostlarım oldu ama açıkçası çok hazır değildim. Ama şu an bilgi birikimim ve donanımımla bu sorumluluğu almaya hazırım. Geçmişten bu yana bu hazırlığı yaptım.” 

Sorumluluktan kaçmam 

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Sol, göreve talip olma gerekçelerine ilişkin şöyle konuştu: “Bu bireysel olarak sorumluluk almak ve onu görmekle ilgili bir şey... Neyi ne kadar görebilirsen vizyonunu ve misyonunu o kadar geniş tutabiliyorsun. Tabi görmek de yetmiyor, sahiplenmek gerekiyor. O sahiplenme isteği belirli sorumlulukları ve fedakarlıkları beraberinde getiriyor. Ben sorumluluktan kaçabilen biri değilim. Urla’da aslında tam da şu an bekleme noktasındayken geciken bir zaman dilimi var. O zamanı yakalayıp bir an önce sorunları çözmek, gerekli çalışmaları yapmak gerekiyor. Bu bekleme durumuna ‘kayyum’ diyoruz. Urla’nın bu beklemenin ardından doğası bozulmadan, gelecekteki 100 yılını aşan bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Turizm ile ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak turist sayısını artırmak ve halkın turizmden yararlanabileceği bir sistemi oluşturmak istiyorum. Müthiş bir tarımı olsa da bununla ilgili sıkıntılar var. Kadınların bir şeyler yapmaya çalışması çok güzel ama hareket alanlarının kısıtlı olması söz konusu... Urla’nın her mahallesinde, semtinde kadınların daha hareket halinde olmasını, tarımla ilgili sıkıntılarının bitmesini hedefliyorum. Urla’nın aldığı yaralara bugüne kadar sadece pansuman yapılmış, ben bu yaraları zamanla kapatacağıma inanıyorum.” 

Engel tanımıyorum 

Aday gösterilip belediye başkanı seçildiği takdirde uygulayacağı yerel yöneticilik anlayışına dair de açıklamalarda bulunan CHP’li Şafak Sol, “Eğer başkan olursam halk günü belirleyeceğim. Halkla toplantılar düzenlenecek, vereceğimiz irtibat hatları ve mail adresleri aracılığıyla da talep ve şikayetlerini kolaylıkla iletilebilecekler. Urla’da sıklıkla elektrik kesintisi yaşanıyor. Belediye başkanı olursam bunu sorgulamayacak mıyım? Tabi ki bu sorunu çözmek için de elimden geleni yapacağım.  Bu da beni ilgilendiren bir şey... Sorun çözme noktasında engel tanımıyorum. Bir başka önemsediğim şey; Urla’nın gruplaşmış bir yapısı var. Ben birleştirmeyi amaçlıyorum” dedi. 

Urlalı aile istiyor 

“Sakin, doğal, temiz, yapısı bozulmamış ama yaşanacak konforda bir Urla hayal ediyorum” sözleriyle konuşmasını sürdüren CHP’li Sol, Urlalıların belediye başkanı beklentisine yönelik, “Urlalı, Anne istiyor, kardeş istiyor, abla istiyor, kadın istiyor, aile istiyor” ifadelerini kullandı.  Başkan Aday Adayı Sol, açıklamalarına şöyle devam etti: “Altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm, temizlik, park gibi temel belediyecilik hizmetlerini zaten yerine getireceğiz, bunlar asıl işimiz... Ama bunların yanı sıra kültür var, sanat var. Mesela Urla’nın Sanat Sokağı var, çok değerli sanatçılar var ama yalnızlar. Benim kızım da sanatçı... Ben onlara ‘Artık yalnız değilsiniz, ben sanattan anlıyorum, size destek olacağım’ diyeceğim. Halk birbirine güvenecek ve sahip çıkacak.” 

Rüştümü ispatladım 

CHP Aday Adayı Sol, ‘Urla’da CHP’den 50’ye yakın adaya adayı var, Urlalı neden sizi seçmeli?’ sorusuna da yanıt verdi. Sol, “Benim rüştümü ispat ettiğim bir geçmişim var. Urla’nın kalkınmasını ve İzmir’e, Türkiye’ye, dünyaya sirayet etmesini istiyorum” dedi.  

Urlalılara seslendi 

Urlalılara seslenen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Sol, “Ben Urla’nın kalıcı hasarları olduğunu ve onarılacak çok şey olduğunu düşünüyorum. Günlerdir sizlerle beraberim. Hassas duygularınıza hakimim, anlaşılmak istediğinizi biliyorum. Dolayısıyla ben bunlar için adayım. Çalışmalarımı da yaptım. Urla’yı onarmak için göreve talibim. Beni sahiplenmenizi bekliyorum. Genel merkezimize de vatandaşlarımıza da sivil toplum örgütlerimize güveniyorum” ifadelerini kullandı.  

Derdim CHP iktidarı 

CHP özelinde de konuşan Sol, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Benim ömrümde CHP’yi tek başına iktidar yapmak gibi bir derdim var. Bu bilinçle de tüm Türkiye’yi gezdim. Urla’ya belediye başkanı olursam şunu biliyorum; Türkiye’nin doğusundan batısından kuzeyinden güneyinden çokça arkadaşım, sadece Şafak Hanım olduğu için bu tarafa gelecekler.”

Editör: Duygu Kaya