Turgutlu Belediye Başkanı ve CHP’li Başkan Adayı Çetin Akın, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ve gezilerini sürdürüyor. İlk olarak Yedi Eylül Yolu’nda esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP’li aday ve mevcut başkan Çetin Akın, yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

Esnafın ve vatandaşların ilgisi ve destekleriyle karşılanan Başkan Çetin Akın, “Göğsümüzü gere gere tüm halkımıza 5 yılımızın hesabını veriyoruz. Bu gurur bize yeter. Gittiğimiz her yerde bizleri gülen gözleriyle ve içten samimiyetleriyle karşılayan hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel kente yapacaklarımızın dahası var” ifadelerini kullandı.

O kadar yönetim geldi geçti. Niye kimse yapmadı?”

CHP’nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın’ın bir sonraki durağı Turgutlu Ticaret Borsası oldu. İş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkan Adayı Ve Mevcut Belediye Başkanı Akın, beş yıllık hizmet dönemi boyunca yapılan asfaltlama ve yol yenileme çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“67 km'lik ova yolunun acil yapılması gerekiyordu. Ben de bir söz vermiştim. O günkü değeriyle 67 km’lik ova yolunu müteahhide yaptırmış olsaydık 37 milyon lira para ödememiz gerekiyordu. Şu anki değeri 50 milyon lira olan asfalt şantiyesini 5 milyona kurduk. O yıl 67 km ova yolunu asfaltladık. Toplam harcadığımız para 9 milyon 800 bin lira. Asfalt şantiyesi hediye kaldı. Yalnızca 67 km değil, bugüne kadar 250 km ova yolu asfaltlandı. Turgutlu Belediyesinin hiçbir belediyede olmayan maden ocağı ruhsatı var. Bir kere ruhsat parası ödedik ve şu anda önümüzdeki 50 yıla yetecek dolgu malzemesini kendi ekibimiz ve araçlarımızla hiç ücret ödemeden alıyoruz. Erbiller Sanayi Sitesi ve Gıda Çarşısı’nın yollarını 30 yıl kimse yapmamış. Girdik, üst yapısını yaptık. O kadar yönetim geldi geçti. Niye kimse yapmadı?”

CHP’nin Turgutlu Başkan Adayı Akın, Avşar Mahallesindeki programında ilk önce üretici kadınlarla bir araya geldi. Ardından Avşarlı hemşehrileriyle buluştu. Ziyaret programı Avşar Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle ve kalabalıkla adeta mitinge dönüştü.

Avşar Mahallesine iki yeni müjde

Konuşmasında eğitim, kültür, sanat, sosyal alanlarında hayata geçirilen imza projelerin yanı sıra merkez ve kırsal mahallelerde yapılan yol yapım, yenileme, bakım vb. belediyecilik hizmetleri hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Turgutlu Belediye Başkanı ve CHP’li Başkan Adayı Akın, Avşar Mahallesine şu 2 yeni müjdeyi de verdi:

“Beni en çok mutlu eden projelerden bir tanesi su dolum istasyonları projemiz oldu. Ovamızın 17 noktasında çiftçilerimiz için su dolum istasyonları yaptık. On sekizincisi Avşar Mahallesine yapıyoruz. Avşar ve Derbent Mahallelerinde doğalgazla ilgili çok ciddi bir hamle yaptık. Allah nasip ederse mayıs ayında İstanbul’da yapılacak olan toplantıda Avşar Mahallesine yatırım kararını aldırmaya çalışacağım.”

CHP’nin Turgutlu adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın’a programlarında Eşi Sabriye Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma ile CHP’li meclis üyesi adayları eşlik etti.

Editör: Tuğkan Üsküp