CHP sözcüsü Müslim Sarı, 27 ismin istifa etmesi sonrası düzenlenen Parti meclisi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. PM’nin görevine devam ettiğini belirten Sarı, bu konuda hukuki bir engel olmadığını öne sürdü.

"PM İLE İLGİLİ HUKUKİ BİR BEİS YOK"

Sarı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''PM eksik toplandı. İstifa ettiğini belirten arkadaşlarımız oldu. Tam bir PM toplantısı yapmayı umuyorduk. Ancak bu mümkün olamadı. Bizim düşüncelerimizin karşısında siyasal fikirleri olan arkadaşlarımızla aynı zeminde buluşma imkanı bulamadık.

CHP’de kritik gün… Ziyaretçi yasağı getirildi
CHP’de kritik gün… Ziyaretçi yasağı getirildi
İçeriği Görüntüle

Bize ulaşan liste 27 arkadaşımızın istifa dilekçeleri oldu. 57 kişilik PM'de 30 arkadaşımız üyeliğini devam ettiriyor. İstifa tek taraflı bir işlem ama bir takım usul ve esaslara uymak gerekir. İstifaların muhatabı CHP Genel Merkezi değil. İstinaf Mahkemesinin yetkilendirmesiyle göreve geldiğimiz için istifaların da ilgili mahkeme tarafından değerlendirmeleri gerekiyor.

Parti Meclisi üye sayısının kaç olduğunun, kaç kişi kaldığının bir önemi yok. Parti Meclisi görevine devam ediyor ve Parti Meclisi katılanların salt çoğunluğuyla karar almaya devam edecek önümüzdeki dönem. Dolayısıyla bu konuyla ilgili bir hukuki beis yok.”

KURULTAY İÇİN TARİH VERMEDİ

CHP'nin yeni bir kurultaya gitmesine ilişkin yaptığı açıklamada tarih vermeyen Sarı, ''Parti Meclisi üyelerinin hemen hemen tamamı aynı fikirde. Ancak bir hukuki durumla karşı karşıya olduğumuz için bunun olağan mı, olağanüstü mü olacağını tartıştık. Tartışacağız, daha da tartışacağız. Olağanüstü kurultayla ilgili bir takvim belirleme zorunluluğu var. Ancak mevcut karar kesinleşmediği için bu tarihi öngöremiyoruz. Öngöremediğimiz bir tarih için kurultay tarihi belirleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: HABER MERKEZİ