CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Ödemiş için Belediye Meclisi Üyesi adaylarıyla birlikte hazırladıkları projeleri kamuoyu ile paylaştı. “Söz verip de yapmadığımız hiçbir şey olmayacak. Ne söz verirsek o” diyen Turan, Ödemiş’in kronik sorunlarına ortak akılla çözümler geliştiren, Ödemiş’te yeni bir dönem başlatacak olan projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güç ve hedef birliği içerisinde hayata geçireceklerini vurguladı.

Herkese hitap eden projeler

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, oda ve derneklerin başkan ve temsilcileri ile mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda Başkan Adayı Mustafa Turan, meclis üyesi adaylarıyla birlikte katılımcıları selamladı. Projeleri anlatan Turan, “Ödemiş’in kaybedecek vakti yok, yerinde
saymaya tahammülü yok. Nüfusu azalan değil artan bir Ödemiş için bu yoldayız" dedi.

İşte projelerden bazıları:

Şehircililik, ulaşım, sağlıklı yapılaşma ve çevre koruma: İZBAN Ödemiş'e gelecek

Ödemiş'in yıllardır beklediği elektrikli tren projesinin İzmir'in diğer ilçelerinde olduğu gibiİzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin işlettiği İZBAN sistemine dahil edilmesini sağlayacağız. Ödemiş-İzmir İZBAN hattı sayesinde Ödemiş ile İzmir çok daha fazla sayıda tren seferi ile yakınlaşacak.

Kuzey Çevreyolu ile ulaşıma yeni bir soluk

Ödemiş'te uzun yıllardır beklenen güney çevre yolunun yanı sıra kuzey çevreyolu projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hızla hayata geçireceğiz. Adil ve hakça 18. Madde düzenlemeleri ile şehrin sağlıklı gelişimini sağlayacağız. Şehir içi trafik yükünü azaltıp caddelerimizi rahatlatacağız.

Tramvay ile toplu ulaşımda yeni bir sayfa

Şehirleşmenin kuzeye doğru yayıldığı Ödemiş’te çarşı ve otogar gibi yoğunluk merkezlerine ulaşımı kolaylaştıracak tramvay projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güçbirliği içerisinde Ödemiş’e kazandıracağız. Otogardan Zeytinlik’e dek tramvay ile hesaplı ulaşım mümkün olacak, caddelerimizdeki araç yükü azalacak.

Şükrü Saraçoğlu Kent Meydanı

Ödemiş’te Saraçoğlu Stadyumu’nun taşınması ile birlikte ortaya çıkacak alanı, Ödemişli merhum devlet insanı Şükrü Saraçoğlu’nun adının yaşatılacağı, Ödemiş’in özelliklerine uyumlu, yeşil dokusu bol, ferah, konser ve diğer açıkhava toplantılarına uygun akıllı kent uygulamalarıyla donatılmış Kent Meydanı’na dönüştüreceğiz. Altında en az 500 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılacak.

Gölcük ve Yolüstü atıksu arıtma tesisleri için kaybedilecek vakit yok

Ödemiş’in kırsal mahalleleri Kaymakçı, Gölcük ve Yolüstü’nde uzun yıllardır kurum görüşlerini bekleyen atıksu arıtma tesisleri için daha fazla vakit kaybedilmeyecek. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte suyumuzu ve toprağımızı koruyacak dev atıksu arıtma tesisi yatırımlarını ilçemize kazandıracağız. Kaymakçı’da içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı çağın ihtiyacına uygun şekilde yenilenecek. Kırsal mahallelerimiz paket arıtma tesisleri ile donatılacak.

Editör: Tuğkan Üsküp