CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hamzabey Barajı’nda yaşanan su sorunu üzerine yaptığı açıklamalarda projenin yanlış planlama ve hatalı uygulamalar nedeniyle Elazığ’a fayda sağlamadığını ifade etmişti. Erol, barajın teknik açıdan yanlış yere inşa edildiğini, yağış miktarı ve doğal kaynak debilerinin hesaba katılmadığını, yıllardır su sızıntısı iddialarına rağmen tatmin edici bir yanıt alınamadığını belirterek projenin sorunlu olduğunu söylemişti.

Emekliler ve emekçiler mitingden seslendi: İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz!
Emekliler ve emekçiler mitingden seslendi: İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz!
İçeriği Görüntüle

Milyarlarca liralık kamu kaynağına rağmen Elazığ’ın su sorunun çözülemediğini, yeni bağlantılar için yeniden yüksek maliyetli projeler gündeme getirilerek yanlışlığın devam ettirildiğini iddia eden Erol, barajın Devlet Su İşleri tarafından planlandığını ve Elazığ Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin de mağdur edildiğini ifade etmişti.

Erol, DSİ yönetimini eleştirirken şu çağrıyı yaptı:

“Bu sebeple DSİ Genel Müdürlüğü’ne ve Bakanlığa çağrıda bulunuyorum: Bu bölge müdürü derhal görevden alınmalıdır. Elazığ gibi bir tarım kentinde, ovaları ve su ihtiyacı ortada olan bir şehirde bu kadar yanlış bilgi ve tutarsız açıklamalarla görev yapan bir müdür olamaz.”

Erol’un eleştirdiği DSİ 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

Kaynak: ANKA