Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından CHP’de dün peş peşe toplantılar gerçekleşti. Saat 21.30’da açıklama yapan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem açıklama öncesinde hem de Millet İttifakı üyeleri ile yaptığı toplantının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini topladı. Yapılan MYK toplantısında seçimin kaybedilmesinden kaynaklı MYK üyeleri istifasını istedi.

Kılıçdaroğlu: Şu an için buna gerek yok

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan partililer, MYK toplantısında uzun uzun seçim değerlendirmesi yapıldığını söyledi. Yapılan değerlendirmeler kapsamında istifasını talep eden MYK üyelerine Kılıçdaroğlu, “Şu an için buna gerek yok arkadaşlar” yanıtını verdi.

Bu yöntem CHP’de MYK üyelerinin istifa talep etmesi nezaket ve geleneksel tutum olarak değerlendiriliyor. Başarısız geçen seçimin ardından MYK üyeleri nezaket gereği istifasını sunduğu da söylenenler arasında.

Edinilen bir başka bilgiye göre ise MYK, PM ve il başkanlarının yeniden toplantı yapacak. Yapılacak toplantılarda parti içi değerlendirme ve özeleştiri süreci olacak.

Editör: Duygu Kaya