CHP Menemen İlçe Başkanlığı bugün ilçe binasında düzenlediği 'İktidara 100 kala' toplantısında, önceki dönem belediye- belde başkanlarını, önceki dönem meclis üyelerini önceki dönem ilçe başkanlarını ve önceki dönem ilçe yöneticilerini ağırladı.

Kader seçimi

Toplantıda 2023 genel seçimlerine ilişkin görüş alışverişlerinde bulunulurken, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Omuz omuza mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, bu seçimin ülkemizin 'kader seçimi' olacağına da dikkat çekti.

Demokrasi ve monarşi arasında bir seçim

CHP'li Güney toplantının açılış konuşmasında, ''Mayıs ayında yapılacak genel seçim ülkemizin kader seçimidir. Bu seçim sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin veya Millet İttifakının değil tüm Türkiye'nin seçimidir. Her seçim öncesi söylenen 'bu seçim çok önemli' sözü ilk defa anlamını buluyor. Ülkemiz bu seçimden sonra iki yolda çok hızlı bir şekilde ilerleyecek. Kazanırsak Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yoldan ilerleyen, dünya ile entegre olmuş, adalet ve hukukun hüküm sürdüğü bir ülke olacağız. Kaybedersek, bu ihtimali düşünmek bile istemeyiz. Parti devleti ile aile devleti arasında bir ülke oluruz. Dolayısıyla bu seçim CHP'nin seçiminden çok demokrasi ve monarşi arasında bir seçimdir'' ifadelerine yer verdi.

Bu seçimin tekrarı olmayacak

Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın önemine değinen Güney, ''Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza çalışmaktır. Bu seçimin tekrarı olmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ,' yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak.' Bu dönemde çalışkan olmaya, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya ve iktidar olmaya hem bizim, hem partimizin hem de ülkemizin ihtiyacı vardır'' dedi.

Editör: Duygu Kaya