İZ GAZETE - Ümit Kartal bu sabah Günaydın Ege programında telefonla bağlanarak İzmir gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kartal ulusal çapta başlatılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'le ilgili karşıt söylemlerin İzmir'de karşılığı olmadığını hatta İzmirlilerin Tunç Soyer'i çoşkuyla karşıladığını söyledi. 

Kartal, "Dün Tunç Soyer, Kocaoğlu ile makamında keyifli bir görüşme gerçekleştirdi ve İzmir kamuoyunda olumlu yankı buldu. Sonrasında eski İzmir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın kabrini ziyaret etti. Soyer, örnek sosyal belediyeciliği ile öne çıkan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret edecek ve süreci onunla paylaşacak. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  İmamoğlu’nu ziyaret edecek. Soyer’in belediye başkanları ile başladığı tur çoşkuyla devam ediyor." dedi.

SELÇUK ADAYI YENİDEN BELİRLENEBİLİR

CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ile ilgili de konuşan Ümit Kartal Sengel ile ilgili "Selçuk ilçesi AKP tarafından yönetiliyordu. İttifak kapsamında CHP aday gösterdi. Fakat Parti Meclisinde (PM) 29 oya 30 oyla belirlendiği için tüzük gereği salt çoğunluk sağlanmadı ve MYK’da bunun yeniden gündeme geleceği, yeniden oylama yapılacağı söz konusu. Selçuk’ta başından beri aday belirleme süreci gergindi. Belirsizilik biraz daha sürecek. PM, 2 Şubatta toplanacak ve MYK’dan sonra yeniden belirlenecek" iddiasında bulundu.

MENEMEN ADAYI TARTIŞMA YARATTI

Dün İzmir gündeminde çok konuşulan Tahir Şahin ile bir telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Kartal, Şahin ile yaptığı konuşmayı şöyle aktardı; "Kendisiyle dün akşam telefonda görüştüm. Diyor ki, 'burada hata yapılmıştır ve Serdar Aksoy kazanamayacak bir isimdir. Ben 20 yıllık belediye başkanı olarak Tahir Şahin destek verdi ama kazanamadılar dedirtmemek için istesem de destek veremem. Ben destek versem de seçim burada kaybedilir. Bu hatadan dönülmezse Menemen’i kaybederiz. Yeniden aday olabilirim. Genç bir arkadaşı hazırlar bir dahaki dönemde en uygun aday belirlenir. Kesinlikle ben olacağım demiyorum, kazanacak bir aday olmalı, diğer aday adaylardan olan Ömer Güney ya da Kemal Elitaş'tan biri seçilmeli. Yoksa Menemen AKP'ye teslim edilecektir.' CHP Genel Merkezi kararını değiştirmezse Şahin, Sarıgül gibi DSP'den bağımsız aday olarak da çıkabilir. Tam olarak böyle demedi ama gözlemim bu şekilde. 2 Şubat’ta yapılan PM toplantısında Selçuk ve Menemen ile ilgili değişklikler olabilir."

Editör: Haber Merkezi