İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, istifa ettiğini duyurdu. Yakın zamanda CHP milletvekili aday adayı olması beklenen Koç, istifasında, "Türkiye’de her alanda sıkışmış halkımızın onurlu bir yaşam mücadelesi için yolumu çizdim. Hak, Hukuk, Adalet, Emek ve geçim mücadelesi verenler için mücadele verdim vermeye devam edeceğim" dedi.
Koç, istifasını bugün ilçe yönetim kuruluyla paylaştı.
'GÜÇLÜNÜN HAKLI DEĞİL, HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞU BİR DÜZEN İÇİN...'
Koç istifasında, "Hak, Hukuk, Adalet, Emek ve geçim mücadelesi veren halkın haklarını savunabilmek, halk ile halkın mücadelesini verebilmek için, her kurumun siyasallaştığı devletin geleneklerinin bitirildiği devletin çıkarlarının kişiselleştirildiği düzene karşı çıkmak için, güçlünün haklı değil haklının güçlü olduğu düzen için, adil dağılımın ve insanca yaşam haklarının sağlanması için, Genel merkezimizin 21/11/2022 tarihli 2022/895 sayılı Milletvekili Aday Adaylığı konulu genelgeye istinaden, üç yıldır sürdürdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.
'HİÇBİR ZAMAN AYRILMADIM'
İl yöneticilerine, örgütüne ve belediye başkanı Cemil Tugay'a teşekkürlerini ifade eden Koç, "Karşıyaka’da doğup büyüyen ve yaşayan bir vatandaş olarak, partimin siyasi çizgisinden ve kurallarından hiçbir zaman ayrılmadım. 23 yıldır partimin örgüt kademesi içinde görevler aldım, aynı zamanda sanayici kimliğim ile odalarda ve ulusal platformlarda görev yaptım ve halen yapmaktayım. Devlet işçisi bir babanın çocuğu olarak her kesimin duygularını çok iyi anlayan kardeşinizim. Türkiye’de her alanda sıkışmış halkımızın onurlu bir yaşam mücadelesi için yolumu çizdim. Hak, Hukuk, Adalet, Emek ve geçim mücadelesi verenler için mücadele verdim vermeye devam edeceğim. İnandığım yolda korkmadan birlikte yürüyeceğimize, oluşturulan korku dünyasını birlikte yok edeceğimize gönülden inanıyorum" dedi.
'TAKVİM BAŞLADIĞI AN AÇIKLAYACAĞIM'
“Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in teminatı olmaya devam edecektir" diyen Koç, "Önümüzdeki dönemde kamu kaynaklarının talan edilmeden, israf edilmeden yönetileceği bir dönem için birlikte yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Genel merkezimizin aday adaylığı takvimini başlattığı tarihte sizlerle birlikte aday adaylığımı açıklayacağım. Örgütüme sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.