İzmir’de sivil toplum kuruluşlarında bugüne kadar etkin görevler üstlenen Aslanoğlu, bir dönem CHP Balçova Belediye Meclis üyeliği olarak görev yaptı. 2019 Yerel seçimlerinde Balçova Belediye Başkan Aday Adayı olan Aslanoğlu, CHP İzmir İl Eğitim Komisyon Başkanlığı yaptı. Aslanoğlu, CHP Parti okulunda ve sandık örgütlenmelerinde de görev aldı.

GENÇ BAŞKAN

47 yaşında olan ve bebekliğinden bu yana Balçova’da yaşayan Aslanoğlu, sırası ile Balçova Orhangazi ilkokulu, Balçova Lisesi Ortaokul kısmı, İzmir Atatürk Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olarak tüm eğitim hayatını İzmir’de tamamladı.  

2 dönemdir İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi olan Aslanoğlu,  İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği görevinde de bulundu. TÜRKONFED bünyesinde BASİFED delegeliği yapan Aslanoğlu, İZSİAD Genel Sekreterliği ve İZSİAD Başkan yardımcılığı da yaptı. Halen, İZSİAD Danışma Kurulu üyesi olan Aslanoğlu genç yaşına rağmen iş dünyası STK’larında çok uzun süredir görev yapıyor.

TEKNOPARKLARDA GÖREV YAPTI

Aslanoğlu ayrıca İZQ inovasyon ve girişimcilik AŞ İcra kurulu üyeliği , KOSGEB Ar-Ge inovasyon Kurul üyeliği, İzmir İl İstihdam Kurul Üyeliği, Ege Üniversitesi Teknopark, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Teknopark , İzmir Bilimpark Teknopark Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. İzmir’in tüm teknoparklarında görev yapan Aslanoğlu aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi görevini sürdürüyor. Avukat Duygu Aslanoğlu ile Evli olan Aslanoğlu’nun biri kız biri erkek iki çocuğu bulunuyor.

ASLANOĞLU: BAŞLIYORUZ

Şenol Aslanoğlu: "Bu göreve beni layık gören ve güvenen Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimizin yetkili kurullarına ve sürecin başından sonuna kadar desteğini hiç esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim. Emin adımlarla iktidara koşan Millet ittifakının ve partimizin bu maratonun bayrak yarışının son 100 metresinde İzmir gibi çağdaşlığın ve demokrasinin kalesi bir şehirde görev almaktan  onur duydum. Bugüne kadar bayrağı başarı ile taşıyan önceki dönem il başkanlarımız ve il yöneticilerimiz ve partimizin bütün emekçileri ile birlikte bayrağı daha yukarıya hepbirlikte taşıyacağız. Genel başkanımızın dediği gibi başlıyoruz, başlıyoruz, başlıyoruz…"