14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerin ardından milletvekili olmaya hak kazanan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir 28. Dönem milletvekilleri mazbatalarını alarak resmen göreve başladılar.

İzmir İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alan vekillerden CHP’li Ednan Arslan, Mahir Polat, Deniz Yücel, Sevda Erdan Kılıç, Gökçe Gökçen, Yüksel Taşkın, Gelecek Partili Mustafa Bilici ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Törene Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP il yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş da katıldı.

Mazbataları aldık ama seçim devam ediyor!

İlk olarak söz alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu şunları kaydetti: Bugün arkadaşlarımız mazbatalarını alarak görev başladılar. Bu dönem boyunca verecekleri hizmetlerle, yasalar yapacak arkadaşlarımız olacaklar. Bu dönemin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Mazbataları aldık ama seçim devam ediyor. Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi için mazbata töreninin ardından çalışmaya devam edeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız yapana kadar çalışacağız. Pazar günü İzmir’e yakışır demokrasi şöleni içerisinde bir seçim olmasını arzu ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyoruz.

28 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu Çankaya’ya çıkacak!

Aslanoğlu’nun ardından konuşan Ednan Arslan, ‘’İzmir halkının iradesi ile seçilmiş olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 2. Tur seçimi var. Büyük bir demokrasi şöleni olacak. İzmir tekrar Kılıçdaroğlu’na çok yüksek oranda oy vererek Cumhurbaşkanı seçilmesi için destek sunacak. Seçimlerin adil, eşit olmasını diliyorum. İzmir demokrasi aşığı. Vatandaş ne yaparsa doğru eder. 28 Mayıs’ta ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çankaya’ya çıkacağını biliyorum’’ dedi.

Türkiye’yi feraha çıkartacağız

Basın mensuplarına konuşan Mahir Polat, ‘’28. dönemde de İzmir ve ülkemiz için aralıksız çalışmalara devam edeceğiz. İzmir’in menfaatleri için çalışacağız. Tüm kademedeki örgütlerimize ve emek verdiğimiz tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 28. Mayıs’ta genel başkanımızı Çankaya’ya Cumhurbaşkanı olarak çıkartacağız sonrasında Türkiye’yi feraha refaha çıkartacağız. Bu bizim milletimizi borcumuz bunu yerine getireceğiz’’ açıklamasını yaptı.

Mazbataların geç verilmesi, yemin töreninin 2. Tura bırakılmasının sebepleri…

Mazbatasını alan Deniz Yücel ise, ‘’Ülkemizin demokrasiye, özgürlüğe ve adalete ihtiyacı var. Bu değerleri gerçek anlamda hayata geçirmek için CHP’li İzmir vekilleri olarak her türlü çalışmayı yapacağız. Mazbataların geç verilmesi, yemin töreninin 2. Tura bırakılmasının bazı sebepleri olduğu konuşuluyor. Türk milleti ile problemi olanlarla, Cumhuriyet değerleri ile problemi olanlarla yeri geldiğinde her türlü hesaplaşacağız. 1. Turda sandıktan değişim mesajı çıktı, evet bize de bir takım mesajlar çıktı biz o mesajları aldık. 2. Turda genel başkanımızı Cumhurbaşkanı seçtirerek ülkemize demokrasi, barış ve huzuru getireceğiz’’ diye konuştu.

Amazon kadınlarını temsil edeceğim

CHP’li vekil Sevda Erdan Kılıç ise, ‘’28. Dönemde de İzmir’in Amazon kadınlarını, özgür gençlerini ve hakkını almayan tüm İzmirlileri TBMM’de temsil edecek olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Hala sahada çalışmaya devam ediyoruz. Biz buna 2. Tur değil referandum diyoruz. 28 Mayıs’ta karanlığa karşı aydınlık kazanacak. 29 Mayıs sabahı aydınlık bir güne uyanacağız. İzmir de hakkını alacak’’ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız

CHP listesinden vekil seçilen Gelecek Partili Mustafa Bilici, ‘’İzmirli seçmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Pazar gününe kadar çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü demokrasi ile Cumhuriyetimiz taçlandıracağız diyorum’’ dedi.

Domuz bağı ittifakı ile karşı karşıyayız’

Basın mensuplarına konuşan Gökçe Gökçen,’’ İzmir seçmenlerimize teşekkür ediyoruz. CHP’nin Türkiye’deki en genç milletvekili olarak sizlere sesleniyorum. Türkiye çok önemli bir karar verecek. Kadınların sokakta yürürken arkasına bakmak zorunda olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bizler bunları yaşarken karşımızda domuz bağı ittifakı ile karşı karşıyayız. Pazar günü bir seçim yapacağız. Bu seçim aslında otokrasi mi demokrasi mi olacak. Türkiye burada doğru tercihi yapacak. Türkiye kadınlardan, gençlerden ve hakikatten yana bir tercih yapacak’’ dedi.

Türkiye İzmir olsun diye uğraşıyoruz

Son olarak söz alan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ise, ‘’Çok büyük bir gurur İzmir milletvekili olmak. Tabi İzmir’de itiraz kültürü kurumsallaşmış, sorguluyor. Bütün bunların olabilmesi yerel demokrasinin var olması ile yerel iktidarda CHP’nin olması ile mümkün. Biz 28 Mayıs’ta bütün Türkiye İzmir olsun diye uğraşıyoruz. İyi ile kötünün mücadelesi var burada, montaj kültürünün, hakikat bükücülüğün siyaset tarzı olarak benimsendiği bir yerde hakikati savunmak bize düştü. Türkiye’ye Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir Cumhurbaşkanı çok yakışır. Türkiye’nin temsil edileceği yegane figür. Bu bizim zaferimiz olmayacak bütün Türkiye kazanacak’’ açıklamasını yaptı.