Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili seçilen; Gökçe Gökçen, Mahir Polat, Rıfat Nalbantoğlu, Ednan Arslan, Murat Bakan, Rahmi Aşkın Türeli, Deniz Yücel ve Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin seçmenlere seslendi. Milletvekilleri, seçmenlere sandığa gitmeleri ve oylarını değişimden yana kullanmaları için çağrı yaptı. 

Gökçe Gökçen

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen: Kadınların sahiplendirilmesi gerektiğini savunan, domuz bağları ile onlarca insanı katleden Hizbullahçılar ve Öcalan’ın serbest bırakılabileceğini gündeme getiren Önder Aksakal AKP tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu meclise sokuldu. Bizler hiç olmadığı kadar heyecanlı ve hırslı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Gençler, kadınlar ve herkes için daha eşit ve yaşanır bir ülke için 10 gün gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaya devam edeceğiz. Kadının adının silinmeyeceği, gençlerin fikirleri yüzünden tutuklanmayacağı ve herkesin eşit, adil bir hayat yaşayabileceği geleceği inşa etmeye çok yakınız. Unutmayın, tek adama ilk turda kazandırtmadık. Başladığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız.

Mahir Polat-1

Devran böyle dönmeyecek

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Bize oy versin vermesin tüm seçmenlerin, demokrasiye bağlılıklarını, adil seçime bağlılıklarını gösterdiklerini düşünüyorum. Sandığa gelen tüm seçmenimize teşekkür ederim. Fakat sandığa katılmayan, gitmeyen, oy kullanmayan seçmenlere bir çağrım var; eğer seçime gitmezler ise Türkiye’den şikayet etmemeleri gerekiyor. Onların sandığa gitmelerini istiyorum. Bundan sonrası için tarihinin en düşük oyunu almış bir Tayyip Erdoğan ile tarihinin en yüksek oyunu almış bir Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimine gidiyoruz. Bu devran böyle dönmeyecek. Biz 28 Mayıs gününe kadar bu farkı kapatıp üzerine de koyarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya’ya 13. Cumhurbaşkanı olarak göndereceğiz. Umutsuzluk yok. Biz kazanacağız. 

_Rıfat Nalbantoğlu

İkinci turda çözeceğiz

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu: Türkiye’nin bir değişime, nefes almaya, tek adam rejiminden kurtulmaya ihtiyacı olduğu meselesi birinci tur ya da ikinci turda fark etmez. Birinci turda çözmeyi çok istiyorduk, çok uğraştık ama inşallah ikinci turda hep beraber, ülkemizin tek adam rejiminden kurtulma problemini hep beraber çözeceğiz. 

Ednan Arslan-

Ülke 5 yıl daha kaldıramaz

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Bu seçim, bir demokrasi ile otokrasi oylanmasıdır, yasaklar ile özgürlüklerin oylanmasıdır. Seçmenlerimizin bu seçime bu açıdan bakmalarını istiyoruz. Çünkü tek adam rejiminin bu ülkeye 5 yıl içinde bir huzur getirmediğini, ekonomik olarak zayıflattığını, temel hak ve özgürlüklerin sürekli kısıtlandığına şahit olduk gördük. Daha yasakçı, daha otoriter, hesap vermeyen, şeffaf olmayan bir iktidar, yolsuzluklarla anılan bakanların olduğu bir dönemden bahsediyoruz. Ülkenin bunu bir 5 yıl daha kaldıramayacağını görüyoruz. O yüzden insanlarımızın sağduyulu bir şekilde ikinci turda bunları düşünerek oy vermesini, tercihini bunları göz önüne alarak yapmasını bekliyoruz. Birinci turda biz de yüzde 50+1’igeçemedik, onlar da geçemedi. İkinci tur, sıfırdan başlayan bir yarış ve bu yarışta bir fazla oy alan seçimi kazanacak. Biz bu konuda iddialıyız. Biliyoruz ki 28’inde her şey çok güzel olacak. 

Murat Bakan

Kapanmayacak bir fark değil

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Aradaki fark kapanmayacak bir fark değil. Geçmişte; Brezilya’da Bolsonaro ile Lula arasındaki seçimlerde ikinci turda Bolsanaro’nun oylarını 3-4 puan artırdığını gördük. Ben Türkiye’de muhalif seçmenin yüzde 50’den fazla olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yılgınlığa gerek yok. Seçmenin sandığa gitmesi çok önemli. Hepimizin tam bir adanmışlık içinde çalışmamız lazım. Eğer öyle olursa ikinci turu alabiliriz. Ben ikinci turda kazanacağımıza inanıyorum. 

Rahmi Aşkın Türeli

Sandığa katılım çok önemli

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli: İkinci turda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 13. Cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Bize oy veren seçmenimize teşekkür ediyoruz, desteklerinin devamını bekliyoruz. Sandığa gitmeyen seçmenlerimiz var, bu bir vatandaşlık görevidir. Bunların sandığa gitmeleri bizim açımızdan önemlidir. Umudu kaybetmek yok. İkinci turda kazanacağımıza inanıyoruz. Her şey çok güzel olacak!

Deniz Yücel (1)

Kazanmak inanmakla başlar

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel: Şu çok açık ve net ki, sandıktan değişim çıktı. Sandığa gitmeyen seçmenin büyük çoğunluğunun da değişim isteyen seçmen olduğuna inanıyoruz. Bunun yanı sıra birçok yerde hedeflediğimiz oyu alamadık. Bunun sebeplerini analiz ediyoruz. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 2.5 milyon oy fark var ama fazladan alınabilecek 11 milyonu aşkın da oy var. Umudumuzu asla yitirmedik, kazanmak inanmakla başlar. İnanıyoruz, biz kazanacağız.

Sevda Erdan Kılıç-1

Herkesin desteğine ihtiyaç var

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: İlk turda alınan oylar sandıktan değişim mesajının çıktığını göstermektedir. Değişimin zor geldiğini biliyorum. Ancak bu ülkenin geleceğine yön verebilmek için ikinci turda tüm seçmenlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bu bir dönüm noktasıdır aslında. Doğrunun yanlışa, iyiliğin kötülüğe, bolluğun sefalete, hukukun suçlulara karşı bir zaferi olacaktır. Gelin ikinci turda 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep birlikte Çankaya Köşküne oturtalım. Barışı, sevgiyi, bolluğu, bereketi bu topraklara yeniden getirelim.

Editör: Duygu Kaya