İZ GAZETE- CHP İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Mahir Polat, kalp rahatsızlığı nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kalp damarındaki tıkanıklık sebebiyle stent takılan CHP'li vekilin durumun iyi olduğu bilgisine ulaşılırken tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesinde tutulduğu ifade edildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mahir Polat, "Yoğun iş tempomuz sebebiyle biraz yorgun düştüm, ancak iyiyim dostlar.. Bu vesileyle arayan, mesaj atan güzel dileklerini ileten herkese teşekkür ederim. Bu yürek hiç susmayacak" ifadelerini kullandı.

TBMM’de yolsuzluk iddialarını en çok gündeme getiren Mahir Polat’ın özellikle uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili açıklamaları dikkat çekmişti.

MAHİR POLAT KİMDİR

5 Mart 1975 tarihinde Gaziantep'te doğdu. İlköğrenimini Bayburt'ta, orta ve lise eğitimini Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde tamamladı. Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü'nden, sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Politik Ekonomi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.Kooperatifler ve Yerel Yönetimlerin İşbirliğinin SosyoEkonomik Etkileri üzerinde yüksek lisans tezi yazdı.
 CHP 35. Olağan Kurultayında YDK Üyesi olarak seçilen Polat, iki dönemdir görevini sürdürmektedir. Kırsal yoksulluğun giderilmesi üzerine çalışmalar yaptı. Polat'ın, aynı zamanda çok sayıda mesleki ve sosyal dayanışma projesinde imzası bulunmaktadır.
Orta derece İngilizce bilen Polat, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Duygu Kaya