CHP dün akşam saatlerinde ilçe adaylarını açıkladı. Peki Karaburun adayı kim oldu? Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı kimdir?

Nurşen Balcı, İzmir'de doğdu ve eğitim hayatına İzmir'de başladı. Yeni İzmir İlkokulu ve Alsancak Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra İzmir Kız Lisesi'nde öğrenim gördü. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nde tamamladı.
Kariyerine Karşıyaka Belediyesi'nde 20 yıl boyunca bürokrat olarak hizmet vererek başladı.

Siyasi hayata atılmadan önce, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ( CHP) üye oldu ve partinin çeşitli kademelerinde aktif olarak görev aldı.
Ayrıca, 2003-2005 yılları arasında İlçe Kadın Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2007-2011 yılları arasında Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2012 yılında 6 ay süreyle İzmir İl Kadın Kolu Başkanlığı, ve 2016-2020 yılları arasında İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Siyasi kariyerinin yanı sıra Nurşen Balcı, Kadın Gücü Derneği'nin kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi oldu, Türk Hava Kurumu'nda 2 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı ve 29 Ekim Kadınları Derneği'nin Karşıyaka Şube'sinin kurucu üyesi oldu.


 

Editör: Tuğkan Üsküp