Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katılımıyla gerçekleşen CHP İzmir meclis üyeleri kampı başladı. CHP İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda Seferihisar’da bir otelde düzenlenen ve 2 gün boyunca sürecek kampa İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin CHP’li meclis üyeleri tam kadro katıldı. Kampta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları da yer aldı.

‘MAJESTELERİNİN MUHALEFETİ DEĞİL’

Kampa ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Bu kampımızda belediye meclis üyesi ve belediye başkanı arkadaşlarımızla seçime kadar olan dar sürede neler yapacağımızı planlayacağız. İlçe başkanlarımızla il yönetimimizle bu çalışmaların nasıl olacağını konuşacağız” dedi. İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısına değinen Salıcı, şöyle konuştu: “Toplumu kutuplaştırma, bir kargaşa yaratma çabası içerisindeler ama başarılı olamayacaklar. İlk defa teröre maruz kalmıyoruz, farkındayız ama prim verecek değiliz. Bu eylem yapıldığında acaba İçişleri Bakanı ne yapıyordu, neyle meşguldü? Bunu sormadan edemiyoruz. Bir İçişleri Bakanımız var, sürekli suçlularla fotoğraf çektiriyor. Biz ona ‘foto-roman Süleyman’ diyoruz. Kendi görevini yapmak dışında her işle meşgul… Teröristin Afrin’den geldiği söylendi, sonra ortaya çıktı yeni gelmemiş, o terörist aylardır İstanbul’da gezerken sen ne yapıyordun Süleyman Soylu, neyle meşguldün? Terör örgütü mensupları fink atarken sen ne yapıyorsun? Turizm Bakanı olsan sormayacağız, sen İçişleri Bakanısın. Ama Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na laf yetiştirmekle meşgulsün. Belediye başkanlarımıza, Tunç Bey’e, Ekrem Bey’e laf yetiştirmekle, kumpas kurmakla meşgulsün… Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olmadığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın sokakta normal bir vatandaş gibi muamele gördüğü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Saray’da yaşamayan ama devlet yönetmeyi bilen, halktan yana bir iktidara, pisliklere, mafya babalarına posta koyacak olan, 5’li çeteye dur diyecek bir iktidara ihtiyaç var. Bu da CHP iktidarı… Biz hazırız! Başkanlarımızın yaptığı hizmetlerden korkuyorlar. Belediye başkanlarımızla uğraştıkları kadar terör örgütleriyle uğraşsalardı Türkiye daha iyi bir yer olurdu.  Beyefendi, ‘İYİ Parti konumunu değerlendirsin’ dedi ya, İYİ Parti’nin Saygıdeğer Genel Başkanı Meral Akşener, cevap verdi. Herhalde Erdoğan, cevabı anlamıştır. Burası majestelerinin muhalefeti değil. Türkiye’nin ikinci yüzyılını ve halkın iktidarı kuracak olan bir muhalefet var.”

‘YENEBİLECEĞİMİZİ İSPAT ETTİK’

Kendisiyle ilgili TBMM’ye verilen fezleke hakkında açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şunları söyledi: “İnandığımız yolda kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Asla ve asla bir adım geri atmayacağız. Cesaretle ve inançla bu süreçte mutlaka galip çıkacağız” dedi. CHP’li Torun, konuşmasına şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız, bir hayal kurmuş, hayalinin gerçekleşmesine 6-7 kaldı. 2019’da çok önemli bir şeyi başardık, 11 büyükşehir ve 250’ye yakın belediyeyi kazandık. Çok önemli bir şeyi daha başardık. Bu diktatörlüğü sandıkta yenebileceğimizi ispat ettik. Şimdi sıra ikinci ayağa geldi. Yerelde gösterdiysek genelde de göstermek zorundayız.”

‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BAŞARILI’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarına yönelik, ‘Topal ördek’ çıkışını hatırlatan Torun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, kredi notunu açıkladı, gurur duyduk. Erdoğan yerel seçimden sonra, ‘topal ördek olacaklar’ demişti, bunu yapmak için de çabaladı. Ama belediye başkanlarımız yılmadı, mücadele etti. Yapılan birçok ankette gururla söylüyorum ki; bizim belediye başkanlarımız her şeye rağmen başarılı… Kendilerini tebrik ediyorum, meclis üyelerini de tebrik ediyorum” dedi.

SOYLU’YA ‘İSTİFA’ ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya istifa çağrısı yapan Torun, “Bugün İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmesi var. Soylu, bütün haksızlığı, adaletsizliği bilmesine rağmen bugün o salonda yine kendini aklamaya çalışacak. Süleyman Soylu, Bu milletin vicdanında da aklında da bu ülkeye İçişleri Bakanı olarak gelmiş en büyük kara lekedir. Derhal istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: TEŞEKKÜR ET

CHP’li belediyelerin tüm kaynaklarını çok iyi kullanarak olağanüstü işler yaptığını belirten Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Torun, “Pandemi sürecinde ülkeyi yönetenlerin yapamadıklarını yaptılar. Şu ana kadar yapılan yardımların toplamı 26 milyar lira… Belediyelerimizin vatandaşlarımıza sağladığı sosyal yardımlar… Şu an büyük bir ekonomik burhanın içerisindeyiz, toplumun tüm kesimleri yoksullukla karşı karşıya… Eğer belediyelerimiz olmasaydı şu an yaşadığımız sorun daha da büyürdü. Erdoğan’a çağrı yapıyorum; bizim belediyelerimizi engelleyeceğine, teşekkür et! Senin yarattığın bu krizi ve yoksulluğu belediye başkanlarımız, vatandaşın üzerindeki yükü alarak hafifletiyor. Yoksa daha ağır bir tabloyla karşılaşırdık. Erdoğan, belediyelerin önünü açması gerekirken maalesef engel koyuyor. Biliyoruz ki İzmir’imizde de her türlü kamu kaynaklarını kapattı” açıklamalarında bulundu.

DÜNYA BANKASI KREDİSİ’Nİ HATIRLATTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası ile uzlaştığı kredi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verilmemesini eleştiren Torun, “Çevre Bakanlığı bütçesini görüşürken Sayın Bakan’a da sorduk, ‘İzmir’imiz bir deprem tehdidiyle karşı karşıya, 2 yıl önce acı yaşadık, birçok insanımız mağdur oldu. Belediyemiz de bu anlamda Dünya Bankası’ndan çok uzun vadeli ve düşük faizli kredi buldu, sadece bir imzanıza bakıyor’ dedik. ‘Hayır, bizden kaynaklı bir şey yok, evrak eksikliği’ dedi. Halbuki ben evrakların tam olduğunu biliyorum. En hayati konu için tek bir imza… Tamamen güvenceyle alınmış krediyi dahi saray bekletiyor, imzalamıyor. Birçok belediyemizde bu sorun yaşanıyor. Burada belediye başkanlarımızı değil, vatandaşlarımızı cezalandırıyorlar. Belediyelerimizin başarısından korktukları için maalesef ellerinden geleni artlarına koymuyorlar, her türlü kaynağı engelleme peşindeler” diye konuştu.

‘KURUM’DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, ‘İzmir işgal altında’ sözlerine atıfta bulunarak tepki gösteren Torun, Bakan Kurum’a ‘özür’ çağrısı yaptı. Torun, “Sayın Murat Kurum’dan özür bekliyoruz. Hem İzmir halkına hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza büyük bir özür borçlu… ‘İzmir işgal altında’ diye hakaret eden Kurum’dan özür bekliyoruz. Zaman zaman Soylu’ya özendiğini biliyoruz, o kurucu ayarlarına dönsün. Soylu’dan bir şey olmaz. Kurum’un bir devlet terbiyesi var” dedi.

Editör: Haber Merkezi