CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelerinin belirlenme süreci, aday gösterilmeyen belediye başkanlarının açıklamalarına ilişkin ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Aslanoğlu, şunları söyledi:
 “Ben tüm aday adaylarımızın, yani atanamayan görev bekleyen ama beklentileri tam anlamıyla karşılanmayan tüm arkadaşlarımızın kırgınlıklarını, dargınlıklarını anlayabiliyorum. Tabii ki bu ve buna benzer süreçleri biz 2014 ve 2019’da da gördük. Bizim hep beraber bir arada Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarılı olabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyor olmamız lazım. Bu kırgınlıkları da dargınlıkları da yok edecek olan hem Genel Başkanımız, Merkez Yürütme Kurulumuz, Parti Meclisimiz, tabii ki il başkanımız ve il örgütümüzdür. Bizler partimizin tek bir üyesini dışarıda bırakmadan bu mücadeleyi sürdüreceğiz”
Aslanoğlu, CHP’nin yeniden aday göstermediği Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın kendisini komisyon raporlarını göremediği için başarısızlıkla suçlamasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yaklaşık bir yıldan fazladır görevdeyim. Bir seçim, bir kongre, bir kurultay süreci, 2. seçim tüm hazırlıkları gibi çokça görevi icra ediyorum. Genel Merkezimizin, Genel Başkanımızın ya da MYK üyelerimizin anket sonuçlarını ya da milletvekili raporlarını, il başkanlarının görmemesi düşüncesinin başarısızlık ölçüsü olabileceğini düşünmüyorum” dedi.

"MYK'mızın muhakkak değerlendireceğini düşünüyorum"

Aday belirleme süreciyle ilgili ilçelerden yükselen seslerle ilgili de konuşan Aslanoğlu, “Tabii ki aday belirleme sürecinin sonrasında toplumda, partide, tüm alanlarda bir tekrar değerlendirme çağrısı varsa MYK’mızın muhakkak bugün tüm bu süreci bir kez daha kontrol edeceğini, gözden geçireceğini, değerlendireceğini düşünüyorum. Değerlendirmesi gerektiğini de düşünüyorum” diye konuştu.

"Sürecin doğru işleyeceğini düşünüyorum"

Belediye meclis üye adaylarının belirlenmesi sürecine de dikkat çeken Aslanoğlu, şu çağrıda bulundu:
“Daha fazla şehrin nabzını tutup, daha fazla şehri dinleyip, şehrin tüm aktörlerini herkesi, tüm odaları, STK’ları, hemşehri derneklerini herkesi daha fazla dinleyip, dinlediklerimiz doğrultusunda, özellikle ilçelerde bunu en iyi bilenin ilçe başkanları, il başkanı olduğunu bilerek şehrin vekilleri hep beraber şehrin isteklerini yerine getiriyor olmamız lazım ve ben bu sürecin doğru işleyeceğini düşünüyorum.”
Kaynak: ANKA

Editör: Esra Seyirden