Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İz Televizyonu’nda Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Aslanoğlu, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Her seçmenden oy isteyeceğiz

14 Mayıs seçimlerinin hemen ertesinde değerlendirmeleri yaparak yol haritası belirlediklerini ve hız kesmeden ikinci tur için çalışmaya başladıklarını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Tüm gücümüzle sahadayız. 28 Mayıs, yeni baştan başlayan bir seçim, 0-0 başlıyor. Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verenlere bir kez daha oy vermelerini, oy vermeyenlerin de bu turda oy vermelerini isteyeceğiz. Sadece bir tabana yönelik bir oy çalışması yürümeyecek” dedi.

Oyumuz arttı

İzmir’de CHP’nin oyunun azaldığı bir ilçe olmadığını kaydeden CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “Bütün ilçelerin tamamında oyumuzu artırmış durumdayız. AK Parti’nin oyları İzmir’de ciddi miktarda düştü, Erdoğan’a destek düştü. Hem bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları yükseldi hem de 2019’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı oyunu baz alırsak 5 buçuk puanlık bir artış var. Yetiyor mu? Yetmiyor. Kiraz ve Kemalpaşa oylarını artırmış iki ilçedir. Ama artırmaları, henüz öne geçmeye yetmedi. Hem buralarda hem de kara propagandanın tuttuğunu düşündüğümüz ilçelerde özel çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’ı ikiye katladı

Aslanoğlu, ayrıca, “İzmir’de Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 63 buçuk oy aldı, Erdoğan’ı ikiye katladı. İzmir’de yüzde 68.7 oyunu değişimden yana kullandı. İzmirliler açık ara ‘Biz geleceğimizde Erdoğan’ı görmek istemiyoruz’u çok net ifade etti. Bu sadece Türkiye’de yüzde 50’yi geçmemize yetmedi. Bu sefer oyumuzu daha da artırarak Kemal Bey’in yanında duracağız ve Türkiye’de 50+1’i geçmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Demek ki ifade edememişiz

14 Mayıs seçimlerinde Kiraz ve Kemalpaşa’daki sandık sonuçlarında; Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın önde çıkması ve İzmir ikinci bölgede Cumhur İttifakı’nın oylarında artış olması hakkındaki hatırlatma üzerine açıklamalarda bulunan İl Başkanı Aslanoğlu, ‘Cumhur İttifakı’nın CHP’yi terörize eden söylemleri karşısında CHP kendini seçmene yeterince ifade edemedi mi?’ sorusunu da yanıtladı. Aslanoğlu, şunları söyledi: “Seçmeni suçlamak doğru değil. Biz kendimizi yeterince ifade edememişiz. Sokaklarda, gizli PKK-CHP bildirileri dağıttılar, ‘Terör örgütü elebaşını serbest bırakacak’ yazdılar, sahte afişler, broşürler yaptılar. Akla gelebilecek her türlü çirkinliği, iğrençliği yaptılar. Biz de bunu yeterince ifade edemedik ki, ikinci bölgede yaklaşık 3 buçuk puanlık fazla oy aldılar. Bizim bu bölgelerde ‘Şenol Aslanoğlu terörist değildir’, ‘Tunç Soyer terörist değildir’ gibi, tek tek bunları anlatmamız gerekiyor. Buna ilişkin çalışmalar yapacağız.”

Bu bir referandum seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Muharrem İnce’yi ve Sinan Oğan’ı destekleyen seçmenlere yönelik özel bir çalışma yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Aslanoğlu, 28 Mayıs seçimlerini ‘referandum’ olarak nitelendirdi. Aslanoğlu, şöyle konuştu: “Muharrem İnce’yi destekleyenler ya da desteklemeyenler, Sinan Oğan’ı destekleyenler ya da desteklemeyenler değil, seçmenin tümüne söyleyeceğimiz şey çok net; Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’yi destekleyenler ya da desteklemeyenlere ‘Karar ver’ diyeceğiz. Tüm seçmenlere; ‘Bu durumdan, bu yaşamdan memnun musunuz, ülkenin gidişatından memnun musunuz, eğer bunların tümünden memnunsanız, ülkenin daha özgür olduğunu, Erdoğan ile daha özgür olacağını, ülkenin refah içerisinde olduğunu, Erdoğan ile ekonomide çok daha büyük başarılar elde edileceğini düşünüyorsanız tabi ki oyunuzu ona verin’ diyeceğiz. Eğer değilse, ‘Bu bir memleket seçimi, bu bir gelecek seçimi, bu bir referandum seçimi ve karanlık ile aydınlık arasında bir referandum yapacağız, oyumuzu ya karanlığa ya aydınlığa vereceğiz’ diyeceğiz.”

Sandığa getirmeye çalışacağız

Aslanoğlu, ‘İlk turda sandığa gitmeyen seçmenlerin sandığa gitmesini teşvik etmek adına nasıl bir strateji izleyeceksiniz?’ sorusuna ise, “Önceki seçimde sandığa yüzde 86 oranında katılım vardı, bu seçimde bu oran yüzde 91’e yakın… Bu seçim katılım anlamında güzel seçimlerden biriydi. Ancak tabi ki her bir vatandaşımızı sandığa getirmeye çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı sandığa taşımak için mücadele edeceğiz” dedi.

Tribünden sahaya inelim

İkinci tur için seçmenlere ‘saha’ çağrısı yapan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “Seçimden önce, tek bir oyun bile heba olmasına izin vermeyeceğimize dair söz vermiştik ve tek bir oyun bile heba olmasına izin vermedik. Kimsenin sandık güvenliği konusunda bir endişesi olmasın. Ancak katkı koymak isteyenler için de çağrı yapıyorum; görev almak isteyen tüm vatandaşlarımıza müşahit kartı vereceğiz, gelsinler müracaat etsinler. Tribünden sahaya inin. Sadece sosyal medyadan yazarak bu işleri düzeltemeyiz. Yani sadece twit atmayıp el atmak gerekiyor. Onun için; mahallenizde, çevrenizde Erdoğan’a oy verdiğini düşündüğünüz kim varsa ya da başka bir mahalleye gidip kapıyı çalıp; ‘Ben böyle bir Türkiye’de yaşamak istemiyorum, Türkiye’nin bu halinden memnun değilim. Ruhum da aklım da cebim de memnun değil. Korkuyorum, çocuğumun bu ülkede büyümesi beni şu sebeplerle endişelendiriyor. O yüzden birlikte yaşadığımız kardeşim, senden de destek istiyorum, gel bu ülkeyi değiştirelim, bir el at değiştirelim, yoksa hep beraber mutsuz olacağız’ diyelim. İzmir için söylüyorsak; 3 seçmenden 2’si ‘mevcut iktidar değişsin’ diyor, 1 tanesi ise ‘değişmesin’ diyor. İşte o 1 vatandaşımıza gidip, neden değişmesini istediğimizi anlatmamız lazım. Bu seçimin ilk turda bitmemesinden mutsuz olan herkesi bir şey yapmaya davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Bir oyla her şey değişir

Aslanoğlu, seçmenlere seslenişini şöyle sürdürdü: “Bu sizin seçiminiz. Bazen siyasetçilere kızarsınız, bazen çevrenizdeki arkadaşlarınıza kızarsınız, bazen sonucun etkisine kızarsınız ama yapacağınız şey sizin kaderinizi belirleyecek. O yüzden seçmen şuna karar vermeli; siz çocuklarınızın Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’de yaşamaya devam etmesini mi istiyorsunuz yoksa bu yönetimin değişmesini istiyorsunuz. Bunun için ne yapmanız gerekiyorsa lütfen onu yapın. Lütfen sandığa gelin, oyunuzu kullanın ve kendi sandığınıza sahip çıkın. Her seçmen oy verdiği sandıkta açık sayım yapılmasını izleme hakkına sahiptir. Bir şeyin değişmeyeceğini düşünmeyin, sizin oyunuzla her şey değişir. Bu seçimi 1 oy fazla alan kişi kazanacak. Geleceğimize sahip çıkalım.”

gizemmGizem TABAN

Muhabir/ POLİTİKA haberleri/ izgazete.net

Editör: Duygu Kaya