MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP İl Sekreteri Ahmet Yıldız ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın il yöneticileriyle birlikte Işıkkent Nakliyeciler Sitesi’ni ziyaret etti. Site Yönetim Başkanı Adnan Çetin’in de yer aldığını konuşmada nakliyeci esnafının sorunları dinlendi ve CHP’nin çözüm önerileri dile getirildi. 

b2c544f7-ed6e-4c6f-9a3d-15e52cf16853

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimat ve çizdiği yol doğrultusunda EYT sorununun çözüldüğünü söyleyen Uşak Milletvekili Özkan Yalım, aynı zamanda bu durumdan dolayı çok mutlu olduğunu da dile getirdi. Asgari ücrete yapılan zamma da değinen Yalım, “Asgari ücretin artışından sonra hemen ardından vatandaşlarımızı, firma sahiplerini ve şoförlerimizi ilgilendiren yeni oranlar belirlendi. Artık bu zamlara ‘zam’ demek yerine ‘değerlendirme’ diyorlar. Biz söyleyelim, bu yaptığınız açık ve net zamdır! Asgari ücrete yüzde 55 zam verildi fakat aynı zamanda motorlu taşıtlar vergisine, araç muayenesine, sigortaya da yüzde 61,5 oranında zam verildi. Yüzde 55 küsür verip 12 kat fazlasıyla geri alıyorsunuz. Onun için tüm nakliyeci arkadaşlarımızla bir araya geldik, sorunlarını dinledik ve önerilerimizi sunduk. İnşallah 2023 yılında gerçekleşecek olan seçimde iktidara geldiğimizde Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde tüm ulaşım sektörünün sorunlarını çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

‘SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

2023 seçimlerinde iktidara geldiklerinde ulaşım sektörünün tüm sorunlarını çözeceklerini ve o güne kadar da bu sorunla Meclis'te dile getireceklerini belirten Yalım, “Nasıl taksi şoförünün, minibüs şoförünün plakasının tahdidi yapıldıysa biz de mevcutta Kabir Belgesi olan tüm nakliyeci arkadaşlarımızın plakalarını tahdit edip, en azından emeklilikte bir ikramiye almasını sağlayacak bir plaka değerlendirmesi yapacağız. Bu mesleğin etkin ve önemli bir meslek olduğunu tüm nakliye firma sahipleri anladı. Sigorta, akaryakıt, köprülerden geçememe gibi insanların birçok sorunları var. Biz bu sorunları dinledik ve çözüm önerilerini sunduk. 2023’te iktidara geldiğimizde ulaşım sektörünün sorunlarını çözeceğiz. O güne dek de bu sorunları mecliste gündeme getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

ab843f1a-7366-440c-8db0-0b2c1deee832

‘SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VARIZ’

Şoförlerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyleyen İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İzmir’in, Türkiye’nin can damarı olan şoför arkadaşların, derneğin yanındayız. Yerel olarak sitemizin sorunları var bu sorunları çözmek için mücadele ediyoruz. Örneğin dere sorunumuz vardı İZSU Genel Müdürü ile görüştük ve buranın dere sorununa el atılıyor. Başkanımızla da sürekli irtibattayız. Bundan sonraki oluşacak olan sorunları da çözeceğiz. Bizlere ekmek, su getiren can yoldaşı şoför ve kaptan arkadaşlarımızın yolları açık olsun. Bize ekmek, aş getiriyorlar. Onları iyi şartlarda yaşatmak da devletin, hükümetin borcu. Örneğin onların yolculuk esnasında rahat etmesini sağlamak için şehirlerarası yollarda banyosu, tuvaleti olan depo gibi yerler oluşturmamız lazım. Hükümete geldiğimizde bu sorunları çözeceğiz. Bizler, sorunları çözmek için varız” diye konuştu.