Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin en çok etkilendiği illerden birisi de Hatay oldu. Sadece Hatay’da 3 binden aşkın kişinin öldüğü açıklandı.

Afet bölgelerinde cansız bedenlerin sokaklarda olduğu iddia edildi. CHP Hatay Defne İlçe Başkanı Akın Parkalyıldız, iddiayı doğruladı. TELE1’de Murat Taylan’ın konuğu olan Parlakyıldız, imkansızlar nedeniyle tören bile yapılamadan cansız bedenleri çukur açıp gömdüklerini dile getirdi. Parlakyıldız, ceset torbasının bile artık lüks olduğunu belirterek battaniye ile gömdüklerini aktardı. Parlakyıldız şunları dile getirdi:

(Cansız bedenler) Kısmi olarak okul bahçelerinde bazıları sokaklarda kaldı. Çünkü alacak, araç yok. belediyelerin binaları çöktü, çalışanları ya kendileri öldü ya yakınları öldü. Ya da kurtarmadalar.

Artık mezarlık denilemez, çukur

Şu anda cesetlerimizi gömecek pozisyonumuz yok .En son büyük bir mezarlığımıza araç sevk ettirmeye çalıştık. O araçla çukur açıyor, artık buna mezarlık da denemez. çukur. Gelen cesetlerimizi çukurlar içiresinde gömerek, vefat eden yurttaşlarımız toprağa vermeye çalışıyoruz. Dini törene yıkama usule göre hiçbir şey yok.

Kepçeler, bina çalışmalarından imtina ediyor canlı kurtarmak için. Kepçeler ile başlayacak çalışmalarla çıkacak cesetleri hangi imkanlarla defnedeceğiz… İnsanlar hayatta kalmaya mı çalışsınlar cesetlerini defnetmeye mi çalışsınlar?

Ceset torbası lüks

Artık öyle bir pozisyondayız bizim için ceset torbası lüks hale geldi. Biz cesedimizi taşıyacak araç bulalım yeter ki. Bizim için lüks. Battaiye ile üstünü kapatacak hale geldik.

Burası yok olmuş bir şehir. Yardım ekipleri bize, “Çok kötü denildi ama bunu tahmin edemedik” dedi.

Editör: Duygu Kaya