CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş'a, Hatay’ın Samandağ ilçesinde saldırı gerçekleştirildi. Miting sırasında sahneye fırlayan bir kişi Savaş’ı aşağıya attı. 
Savaş, kendisini dinlemeye gelenlerin üzerine düştü. Olay sonrası güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Lütfü Savaş’ın sağlık durumu iyi mi?

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda "Lütfü Savaş’la görüştüm. Saldırganın psikiyatrik tedavi gördüğünü, kendisine karşı bir kastının ve husumetinin olmadığını söyledi. Savaş, saldırıdan ötürü zarar görmediğini, ayağa kalktıktan sonra mitinge devam ettiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Savaş'tan açıklama: Tedavisine yardımcı olacağım

Kendisini kürsüden iten şahıstan davacı ve şikayetçi olmayan Başkan Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kendisinin de doktor olduğunu hatırlatarak vatandaşın tedavisi için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Başkan Savaş, “Bugün Samandağ-Yaylıca'da maalesef psikiyatrik tedavi gördüğünü öğrendiğimiz bir yurttaşımız, çok güzel bir coşkuyla bizi karşılayan Samandağ halkına hitap ederken tatsız bir olay yaşandı. Ben doktorum, yurttaşımız hasta. Onun tedavisi için de her şeyi yapacağım. Üzüntüsünü bildiren herkese, Samandağ ve Yaylıca halkına ve hasta kardeşimizin ailesine tüm destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şahsın yakınından açıklama: Saldırı planlı değil

Başkan Savaş'ın şefkat elini uzattığı şahsın yakını da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Herkese iyi günler. Bugün Sayın Lütfü Savaş'a yapılan üzücü bir olay olmuştur ama bu saldırı kesinlikle planlı değildir maalesef ki kendisi dayım olur ve psikolojik sorunları vardır. Özetle hasta bir bireydir ve mevsim geçişlerinde artan bir hastalıktır" dedi.

Editör: Esra Seyirden