Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık, proje tanıtım toplantısı ve lansmanı gerçekleştirdi. Işık’ın lansmanına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, Gaziemir Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kazım Özkan ve Gaziemir Mahalle Muhtarları, STK’lar ve partililer katıldı. 

Gaziemir için en büyük 2 projesini, “150 bin kişilik Gaziemir’in gönlünde taht kurmak ve Gaziemir’de yaşayan herkese huzur getirmek” olarak açıklayan Işık, “Çözemediğimiz işleri mutlaka toplumla paylaşıp sebepleri vatandaşlara anlatacağız. Kimseyle kavga etmeyeceğiz ama halkımız adına her mücadeleyi yapacağız, şantiyede olacağım, halayda olacağım. Gülerseniz sizinle gülüp ağlarsanız sizinle ağlayacağım. Mal varlığımda benim bulunduğum makamdan kaynaklı bir artış olmayacak. Size söz veriyorum, bu göreve nasıl başlarsam öyle de bitireceğim” diye konuştu.

Işık’ın ulaşım projeleri

Başta tramvay ve metro projeleri olmak üzere ulaşım projelerini tanıtan Işık, “Sevgi Yolu Düzenlemesini gerçekleştirerek bir Tramvay yapacağız. Samimi olarak hayal ederdim, Tansaş’ın oradan döndüğümüzde pırıl pırıl ışıklar ve çiçekler arasında yürümek, bu bize nasip olacak ve biz yapacağız. Gaziemir’e Metronun gelmesini sağlayacağız. Bu proje aslında Büyükşehir’in, etütler tamamlanarak Gaziemir-Karabağlar hattı metrosunu inşa edecek ve Gaziemirli yurttaşlarımıza çağdaş bir ulaşım imkanı sunacağız. Çağdaş bir ulaşım hepimize hayırlı olsun diyorum. Metro projesinin orijinalinde proje Sarnıç’tan geçiyordu fakat Havaalanı’nın kriterlerinden ötürü bu iptal edildi. Sarnıç İZBAN ve Meydan arasında çalışan tramvay inşa edeceğiz. Ek olarak Gaziemir’deki trafik yükünü yarı yarıya azaltacak yeni yollar da inşa edeceğiz” diye konuştu.

Dirençli ve afete dayanıklı kent sözü

Gaziemir’i afetlere karşı dirençli bir kent haline getireceğini ve imar planlarına dair projelerini açıklayan Işık, “Kamucu yaklaşımla herkese, halka, muhtara, STK’ya danışarak İmar Planları yapacağız. İhtiyaç olan yerlerde maliklerin mutlak uzlaşısıyla yerinde dönüşüm hamleleri sağlam hukuki temelde ivedilikle yürütülecek ve kentsel dönüşüm tamamlanacak. Belediye uygulamalarından kaynaklı olarak doğalgazsız hane kalmayacak, su ve kanalizasyon sorunu yaşanmayacak. Belediyemizin üstüne düşen bütün sorunları gidereceğiz. Belediye’ye ait tüm hizmet alanlarında, kent meydanlarında Gaziemir Wi-Fİ hizmeti sunarak vatandaşların bu hizmetten ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız. Afet İşleri Müdürlüğü daha etkin hale getirilecek. Afet bilinci, afet, yardım gibi konularda vatandaşlardan kurulan bir ekip oluşturulacak. Deprem ve afet yönetimiyle alakalı eğitimlerin belediyemizce verilmesi sağlanacak” dedi.

12 ay boyunca festivaller yapacağız

Gaziemir’in kültür ve sanat alanında ileriye gideceğini söyleyen ve projelerini açıklayan Işık, “Beyazevler mahallemizde bulunan ve mülkiyeti ESHOT’a ait olan İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak proje değiştirilerek ilçemize değer katacak bir rekreasyon alanına çevrilecek. Tansaş’ın yerine Sanat Merkezi yapılması için Belediye Meclis Üyesi olarak çok çaba gösterdim ama muvaffak olamadım. Sahaya indiğimizde çoğunluğun yeşil alan istediğini gördük, seçimden sonra bu alanda yapılacak işle alakalı halkımızın fikrini alacağız. İlçemizde bulunan festival alanı daha aktif hale getirilecek ve Gaziemir’de 12 ay boyunca festivaller yapılacak” şeklinde konuştu.

Anne Kart ve Emekli Kart

Sosyal projelerini açıklayan ve anne kart ve emekli kart müjdesi veren Işık, “Gaziemir’in tüm bölgelerinde kreşler açacak ve düşük gelirli ailelerin öncelikli faydalanmaları sağlanacak. Meclis Üyeleri de dahil kimse bu kreşlerden faydalanmayacak, halkımız faydalanacak. Kentimizde yaşayan emekli veya annelerin belediye hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanması sağlanacak. Vatandaşlarımızın faydalanacağı sağlık hizmetleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir tesis inşa edilecek” dedi.

Son olarak CHP’nin Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesini imzalayan Işık şöyle konuştu:
“Partimizin halka, halkçılığa ne kadar önem verdiğini kanıtlayan Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi var, huzurlarınızda bu belgeyi imzalıyorum. Ek olarak, Belediye Başkanı olduğumda tüm malvarlığımı sizlerle paylaşacağım.”

İktidara mesaj vermeliyiz

Lansman sonunda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, iktidara yerel seçimleri kazanarak bir mesaj vermeleri gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Birkaç gün önce bir emekliyle karşılaştım, dedi ki, ‘Ben 10 bin 300 TL maaş alıyorum ve Pazara geldim nasıl alışveriş yapacağım siz söyleyin?”, içinizde esnaf olanlar vardır, siftahsız kepenk kapatan esnaf vardır. Bu derin yoksulluğu herkes hissediyor. Türkiye derin bir yoksulluk içerisinde, tarihimizde çok zor dönemler geçirdik ama hiç açlıktan yoksulluktan intihar eden kimseyi duymadım. Bu iktidar döneminde insanlar yoksulluktan kendini ateşe veriyor, bir anne, saç kurutma makinasını prize takıp çalıştırıyor çocukları ısınsın diye ve kendisi intihar ediyor. Bizim iktidara bir mesaj vermemiz şart, Balıkesir’i, Bursa’yı alarak bir mesaj verebiliriz.”

Editör: Tuğkan Üsküp