CHP Bornova İlçe Başkanlığı, önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ hakkında yeni başkan Ömer Ekşi'ye ilişkin kullandığı cümleler sebebiyle disiplin soruşturması başlatırken konuya ilişkin CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

İşin içinde hainler olmayacak

CHP’nin bayramlaşma töreninde konuşan Çapın, "Seçim kampanyasında Bornova’ya yaptıklarından dolayı günlerce uğraştık. Halk bize yolları, çöpleri gösteriyordu. Asfalt şantiyemiz var diyordu, nerede asfalt? Vatandaş göster diyor. Kendi malımız kamyonlar var diyordu. Siz kamyonun kimin malı olduğuna mı bakarsınız? Yoksa çöplerin toplanıp toplanmadığına mı? Biz günlerce bunları vatandaşa anlatmaya çalıştık. Çamdibi Pazaryeri’nde kanalizasyon bir ay boyunca sebze ve meyvenin üzerine aktı. Bir ay yapmadılar. Bizi vatandaşa rezil etmek için bir ay onarmadılar. Yaptırımadık. Bizler kardeşiz. Ama biz CHP’liler kardeşiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanet edene af olmaz. Kimse de benden bunu beklemesin. Herkes gerçekleri bilsin. 2028’de daha büyük bir zafer yaşayacağız. Ama bu işin içinde hainler olmayacak.”

CHP terbiyesinde bu yok

Mustafa İduğ’un basın açıklamasında AKP’nin ilçe başkan yardımcısı olduğunu hatırlatan Çapın, "AKP İlçe Başkanı'nın orada ne işi olabilir? Bunun anlaşılabilir tarafı var mı? Benim iş yerimde bir AKP’li çalışamaz. Ama İduğ’un yedek parça müdürü ‘cayır cayır, Cevdet Çayır’ diye paylaşım yapıyor. Bir CHP İlçe Başkanı bu durumda ne yapmalı? Bornova Belediyesi'nin bütün işlerinin verildiği bir müteahhit arkadaş. Hamza Dağ ve Cevdet Çayır’ı çağırıyor. İftar veriyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Bu arkadaş İduğ’a ‘Sizin için ölürüm’ diyen biri. Yıllarca CHP’lilerin seçtiği belediyenin ekmeğini yiyen biri Çamdibi’nde çıkarıp Hamza Dağ ve Cevdet Çayır’ı konuşturdu. Bornova Belediyesi'nin şirketindeki bir yönetici açıkça Cevdet Çayır ile toplantılar yapıp sosyal medyada paylaştı. Siz olsanız ne yaparsanız? Bu konuda yanlış yapıyorsunuz diyen bir kişi çıksın ben İduğ ile ilgili raporumu geri çekeceğim. Yıllarca burada Mahir Polat ile de Olgun Atila ile de yan yana da olduk. Karşı karşıya da olduk. Ben bir kere onlardan böyle bir tarz görmedim. Siyaset böyle olmaz. CHP terbiyesinde bu yok. Hiçbirimizin terbiyesinde, geleneğinde bu yok. Partili, partiliye bunu yapar mı? Parti kültürü almamış kişiler yapar.’

İzmir'de tekiz

"Ben 2019’da Mustafa İduğ’un başkan olması için çalıştım" diyen Çapın, "Ama Olgun Başkan bana bir kere bile küsmedi. Geldi seçimde çalıştı. Olgun Başkan da Mustafa İduğ’a devretti. Ben de o gün devir teslimdeydim. Gayet güzel bir ortamda devredildi. Ama şimdi sayın Ömer Eşki mazbatasını aldı. Maalesef kendisine devir teslim yapılmadı. İzmir’de tekiz."

Ne olmuştu?

Mustafa İduğ seçim sürecinde kendisine ilişkin, "Bornova Belediyesi’ne yağmur gibi adam alınıyor. Kasadaki parayı bitirmek için 70 milyona fidan alınıyor" ifadelerini kullanan Ömer Ekşi hakkında, "Bu itibarsızlaştırmayı hak ediyor muyuz? Bu şeref yoksunluğudur. Kasadaki parayı merak ediyor. Herkesin kasadaki parada gözü var. 189 milyon TL var. İftirayla bizi çökertemezsiniz. Ben çökmeyeceğim. Bu konuşulanları yargıya taşıyacağım. Ya gelir, herkesin önünde ikna edici bir şekilde özür diler, affederim. Ya da yargı yoluyla hesaplaşılır" demişti.

Editör: Duygu Kaya