CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül iktidarı eleştirerek, “Saray iktidarı vatandaşı enflasyon enkazının altında bırakarak açlıkla yoksullukla baş başa bıraktı. Gıda fiyatlarındaki enflasyonda da liderliği kimselere bırakmıyoruz. Bu millete et yemeyi, meyve yemeyi, akşamları çay keyfi yapmayı haram ettiniz " dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 
 
“Saray iktidarı vatandaşı enflasyon enkazının altında bırakarak açlıkla yoksullukla baş başa bıraktı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, dünyada gıda fiyatlarının son bir yılda yüzde 10,4 düştüğünü ifade ederken, Türkiye’de son bir yılda gıda fiyatları yüzde 69,6 arttı. G20 ülkeleri arasında Arjantin’den sonra enflasyonu en yüksek olan ikinci ülke durumundayız.
Gıda fiyatlarındaki enflasyonda da liderliği kimselere bırakmıyoruz. Saray’ın arka bahçesi olan TÜİK’e göre yıllık bazda; dana eti yüzde 109, meyveler yüzde 88, çay yüzde 79, su yüzde 69, yumurta yüzde 67, ekmek yüzde 57 artmış durumda. Bu millete et yemeyi, meyve yemeyi, akşamları çay keyfi yapmayı haram ettiniz. Kuru ekmeğe muhtaç ettiğiniz bu halk size hakkını helal etmiyor, 31 Mart seçimlerinde sandıkta bunların hesabını mutlaka soracak.”

KAYNAK: ANKA

Editör: Esra Seyirden