Gizem TABAN ŞEBER/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, İz Televizyonu’nda Gizem Taban Şeber ile Z Raporu programına konuk oldu. CHP’li Aydın, Bayraklı için hedeflerini anlattı.

Ulaş Aydın kimdir?

Kendini tanıtarak sözlerine başlayan Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Ulaş Aydın, “1985 yılında Ardahan’da dünyaya geldim. Memur bir anne ve babanın 3 çocuğundan en büyüğüyüm. Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunuyum. Uzun süre okullarda psikolojik danışmanlık yaptım. Ardından ayrıldım ve CHP’nin mutfağında görev aldım. Burada bilgi üreten kısımdaydım. Daha sonra CHP’li belediyelerde görev aldım. Bir yıl Bayraklı Belediyesi’nde belediye başkan yardımcılığı yaptım. Sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde (İzBB) sosyal hizmetler daire başkanı olarak görevlendirildim. Dört yıla yakın da bu görevi yaptım. Evliyim, iki çocuğum var. Bayraklı’da yaşıyorum” dedi.

Özelleştirilmiş çalışma

Bayraklı’ya dair anlayışı ve vizyonundan söz eden Belediye Başkan Aday Adayı Aydın, “Ben mevcut başkanın çalışmalarının üstüne koyarak daha fazlasını yaparak, yeni vizyonlarla, yeni çalışmalarla bir yolculuğa çıkacağım. Bayraklı İzmir’in en güzel ilçelerinden biri... İzmir’in coğrafi merkezi, sahili var, ulaşımın merkez noktalarından bir tanesi, Bayraklı’da çalışan ve yaşayan yeni bir sınıf var ama bir tarafta da kentsel dönüşümün uzun yıllardır gerçekleşememiş olmasından kaynaklı daha az kalkınmış bir bölge var. Dolayısıyla Bayraklı’da özelleştirilmiş çalışmalar yürütülmesi gerekiyor.  Ben aslında bütün bir Bayraklı çalışması değil, bölgesel olarak farklı ihtiyaçları farklı şekilde değerlendirip onlara uygun cevapları çıkarttığımız hem bir kampanya süreci hem de sonrası için 5 yıllık bir periyot hayal ediyorum” diye konuştu. 

Veri yönetimi ve dijitalleşme

En temel hedeflerinden birisinin veri yönetimi ve dijitalleşme olduğunu vurgulayan CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, “Bazı araçları daha fazla kullanabiliriz. Dijital teknolojileri daha fazla kullanabiliriz, verimliliği daha fazla arttırabiliriz, yeni finansman kaynakları bulabiliriz, yenilikçi bir dönüşüme yönelik hamleler yapabiliriz. Bunlarla ilgili projelerim hazır ancak adaylık sürecimde kamuoyu ile paylaşmak istiyorum hem de kamuoyundan alacağım geri bildirimlerle revize etmeyi ve yenilemeyi düşünüyorum. Ama temelde, daha dirençli bir Bayraklı ve daha dirençli bir Bayraklı Belediyesi’nin mümkün olduğunu düşünüyorum. İlgili verileri toplayıp merkeze alarak hangi çalışmaları yapmanız gerektiğini rahatlıkla çıkartabilirsiniz. Biz bunu İzBB’de sosyal politikalarda yaptık ve inanılmaz pozitif etkisini gördük. O yüzden benim temel hedeflerimden birisi veri yönetimi ve dijitalleşme...” açıklamalarında bulundu. 

Dirençli kent vizyonu

İzmir’de 2020 yılında meydana gelen ve en çok Bayraklı’da etkili olan deprem felaketinde Bayraklı Belediyesi’nde, 2023 yılında Türkiye’de 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan CHP’li Aydın, ‘dirençli kent’ başlığında yöneltilen soruları yanıtladı. Aydın, şunları söyledi: “Türkiye’nin deprem bölgesini yeni öğrenmedik. Kapasitemizi sabitleyip afet bekleyemeyiz. İzmir de bir deprem kenti... O zaman buna yönelik hem merkezi yönetim hem yerel yönetim olarak hızlı adımlar atmak zorundayız. Bayraklı’nın en temel problemlerinden biri yapı stoku... Yapı stokunun yenilenmesi lazım. Kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde gerçekleşmesi lazım. Bu hususta İzBB ve Bayraklı Belediyesi’nin kat etmiş olduğu mesafeler var. Biz bunun üstüne koyarak devam edeceğiz. Bunu yeni finansman kaynaklarıyla güçlendireceğiz. Temel amaçlarımızdan biri bu... Bayraklı’nın topyekûn kalkınması için de kentsel dönüşüm şart. Bayraklı’nın özellikle deprem görmüş bölgesinde yaşayan yurttaşlarımızın sosyo-ekonomik durumu çok yüksek değil. O yüzden yeni finansman kaynakları bulmamız gerekiyor. Bu noktada uluslararası krediler çok kritik... Buna yönelik çalışmalarımız var. Ancak dönüşümü yaparken mahalleyi dağıtmamamız lazım, orada bir kültür var, bunu korumamız lazım.”

Gençlik ve deneyim

Dünyayı etkisi altına alan, Türkiye’de Mart 2020’de ortaya çıkan ve uzun süre devam pandemi sürecinde de İzBB’de sosyal politikalar daire başkanlığı görevinde bulunan Belediye Başkan Aday Adayı Aydın, şöyle konuştu: “İzBB, sosyal belediyecilikte en iyi belediyelerden biri... Burada çok ciddi bir deneyim biriktirdim. Aynı zamanda Türkiye’nin birçok yerinde bu alanda çalıştım. Dolayısıyla bu bizim en güçlü kasımız... Henüz 38 yaşındayım ve son birkaç yılda bu alanda çok ciddi deneyim elde ettim.”

Her kesimden oy alırım

Her kesimden oy alabileceğini söyleyen Aydın, “Toplumun temel belediyecilik, iletişim ve bunların üzerine inşa edilmiş bir kent vizyonu beklentisi var. Toplumun beklentilerine uygun bir dille iletişim kurduğunuzda ve o iletişimi sağlıklı, güler yüzlü şekilde sürdürdüğünüzde her kesimden oy alabilirsiniz. Ben tüm toplumsal kesimlerle görüşebiliyorum, dokunabiliyorum. Dolayısıyla her kesimden oy alabilirim. Bir kurum ziyaretimde bana, ‘Dört yılın ardından seninle ilgili aklımız kalanlar; Ulaş Aydın çalışkandır, iş bitiricidir, iletişimi iyidir, ulaşılabilirdir ve iyi insandır’ dediler. Bu 5 ayak üzerine kurulan bir masa hem tüm yükü kaldırır hem de toplumun her kesimine dokunur” ifadelerini kullandı. 

Çok çalışma iddiası

Aday gösterilip seçildiği takdirde Bayraklı’ya hizmet edeceği 5 yılın ardından nasıl bir Bayraklı görmeyi hedeflediğini açıklayan CHP’li Aydın, “Çok çalışma iddiası ortaya koyuyorum. Hep beraber çok çalışacağız ve beş yılın sonunda çok daha güzel çok daha güçlü bir Bayraklı’yı inşa etmiş olacağız” dedi.

Editör: Duygu Kaya