Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiğinin kesildiği bildirildi.

Partiden yapılan açıklamada, "Sayın Yaşar Okuyan'ın Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadesi kullanıldı.

Yaşar Okuyan bir süre önce verdiği röportajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri bir dosya halinde sunduğunu iddia etmişti.

Akşener'in bu bilgiler karşısında cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini öne süren Yaşar Okuyan, CHP içinden veya CHP’ye yakın çevrelerin yürüttüğü Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener’in olduğunu savunmuştu.

Kılıçdaroğlu ise Okuyan'ın bu iddiasını reddederek, "Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil" demişti.

CHP Lideri, "Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade ettiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi veya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım" ifadesini kullanmıştı.

İYİ Parti, Yaşar Okuyan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Okuyan, dün eski tarihli fotoğrafı kullanarak, "CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP Grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık" demişti.

Editör: Duygu Kaya