35. Olağan Kurultayı’nda “kardeşlik” vurgusu yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kurultayın ardından ilk iş olarak Diyarbakır’a gidiyor.

Bugüne kadar 6-10 kişilik heyetlerle bölgeye giden CHP, bu kez ise “çıkarma yapmaya” hazırlanıyor.

İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat başkanlığında Diyarbakır’a gidecek heyette, CHP’nin İstanbul milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla kanaat önderleri yer alacak.

Heyette yaklaşık 100 kişinin yer alması bekleniyor.

Kurultayın hemen ardından Diyarbakır’da olacak heyetin amacını imc tv’ye anlatan Cemal Canpolat, “Birlikte halay çektiğimiz, birlikte türkü söylediğimiz, yaşamın bir alanında birlikte olduğumuz bu ülkenin bir parçası acı sızı içinde; biz o acıyı paylaşmak için Çarşamba günü Diyarbakır’a gidiyoruz,” dedi.

Heyetin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü yere karanfil bırakmak istediğini de belirten Canpolat, “Diyarbakır’a Tahir Elçi’nin vurulduğu yere barış karanfili bırakmak için gidiyoruz. Savaşı yapanlara inat barışı, türküleri söylemek için gidiyoruz. Bizi ayrıştırmak isteyenlere inat birlik için gidiyoruz. Kürt meselesini sağından solundan dolaşarak değil adını Kürt meselesi olarak söyleyerek, çözümüne katkı sağlamak için gidiyoruz,” dedi.

Öte yandan CHP heyeti, sokağa çıkma yasağı nedeniyle zor koşullarda yaşamını sürdüren Sur halkı için de yardım malzemesi götürecek.

AZİZ KOCAOĞLU DİYARBAKIR’A GİDECEK Mİ?

Öte yandan Diyarbakır’ı kardeş şehir ilan eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyabakır’a gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan, bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgeyle ilgili Kocaoğlu’na ‘harekete geç’ çağrısı yapmıştı.

Evrensel-İMC TV

Editör: Haber Merkezi