İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Birazdan, CHP’nin hali hazırdaki en etkili 3 isminin çeşitli çevrelerde dillendirdiği isimlerden damıtılmış bir İzmir’in ilçe adayları muhtemel listesini yayınlayacağım.

Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu-Özgür Özel görüşmesinin İzmir’i de doğrudan ilgilendiren detaylarını paylaşacağım." dedi. 

Ümit Kartal'ın paylaşımı şu şekilde: 

" Kurultay tercihi nedeniyle Tunç Soyer’i kamuoyu önünde ‘başarısız’ göstermek isteyen kimi kliklerin türlü çabaları başarılı olamadı. 

Lütfü Savaş, Muhittin Böcek, Tanju Özcan yeniden aday gösterilince, Tunç Soyer’in üzerini çizmeye çalışmak Özgür Özel’in ‘kimse ödüllendirilmeyecek, kimse cezalandırılmayacak’ söylemine taban tabana zıt bir hal alıyor. 

İzmir örgütleri şimdiden, ‘Ankara ve İstanbul’un oyun hamuruna çevrildik’ duygusuna kapılmaya başladı bile.

Mevcut belediye başkanının, il başkanının, ilçe başkanlarının düşünceleri, kurultay hesaplaşmasının sürmesi nedeniyle önemsenmediği için; İzmir siyaseti, Ankara, İstanbul, Manisa hatta Malatya’dan dizayn ediliyor duygusu CHP tabanında iyiden iyiye güçlenmeye başladı. 

CHP’nin on yıllardır en güçlü olduğu şehir en sona bırakıldı. ‘Büyükşehir’i zaten alırız’ rehaveti, mevcut başkanı uzun süredir tartışmaya açma hatası, İzmir’in ilçelerinde çok ciddi bir kayıba sebep olacak gibi görünüyor. 

“14 Mayıs’ta Erdoğan’a oy vereni aday yaptılar, kurultayda Kılıçdaroğlu’na oy verenleri aday yapmıyorlar” tartışması, yeni yönetimin sırtında çok uzun süre yük olarak kalacaktır. Olası bir ‘olağanüstü kurultay’ halinde, İzmir’in desteğini almak çok zor bu durumda.

İzmir örgütlerinde emek harcayan, kongrelerde sandıktan çıkan CHP’liler belki de çok uzun zamandır bu kadar yıpratılmamıştır. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi kaybedilmez ama İzmir örgütleri bu kadar hırpalanır ve ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla belediyeler ganimet gibi bölüştürülürse, İzmir’de CHP örgütleri uzun süre bir daha toparlanamaz. 

💥Birazdan, CHP’nin hali hazırdaki en etkili 3 isminin çeşitli çevrelerde dillendirdiği isimlerden damıtılmış bir İzmir’in ilçe adayları muhtemel listesini yayınlayacağım. 

⚠️Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu-Özgür Özel görüşmesinin İzmir’i de doğrudan ilgilendiren detaylarını paylaşacağım."

Editör: Esra Seyirden