ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Sıfır Gelecek İzmir aktivistleri, Karaburun Bilim Kongresi’nde stand açarak İzmirlileri iklim krizine karşı duyarlı olmaya çağırdı. Sıfır Gelecek toplantıları hakkında da bilgi veren aktivistler, İzmirlileri 20 Eylül’de gerçekleşecek küresel iklim eylemine davet etti.

KÜRESEL EYLEMLER

Aktivistler, iklim krizine dikkat çekmek için her Cuma İsveç Parlamentosu önünde oturma eylemi yaparak ‘Gelecek için Cuma Günleri’ eylemini başlatan ve bunu küresel bir eyleme dönüştüren 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg ile ilgili bilgi verdi.

Karbon ayak izinin önemini ve karbon salımıını azaltmak için fosil yakıt kullanılmamasının önemini İzmirlilerle paylaşan Sıfır Gelecek aktivistleri, Karaburun Bilim Kongresi’nin büyük salonundaki öğle oturumuna katıldı. Yürütücülüğünü Onur Hamzaoğlu’nun yaptığı ‘Yerel Yönetimler, Kriz ve Çıkışlar’ üst başlıklı oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

SOYER NE YAPACAK?

Oturumda söz alan Sıfır Gelecek aktivistleri, Tunç Soyer’e yurtdışında birçok belediyenin iklim acil durumu ilan ettiğini hatırlatarak İzmir’de iklim acil durumu ilan edilip edilmeyeceğini sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda öncü olması gerektiğini vurgulayan aktivistler, Soyer’den tüm dünyada gerçekleşecek 20 Eylül iklim krizi yürüyüşüne katılmalarını ve kendilerine destek olmalarını talep etti. Soyer de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İklim Değişikliğiyle Mücadele Dairesi olduğunu söyleyerek krize karşı yapılan çalışmalara destek olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi