Kültür sanat alanında yaptığı çalışmalarla fark yaratan Çeşme Belediyesi tiyatroseverleri bir dizi tiyatro ile buluşturdu. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleşecek Çeşme Tiyatro Günleri’nde emeği geçen tüm oyunculara teşekkür etti.

_ Çeşme Belediyesi Tiyatro Günleri’nde  Usta sanatçılar sahne aldı  6

Tiyatro Günleri kapsamında ilk olarak Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Yıldız Kenter anısına, sanatçının yıllarca sahnelediği Ben Anadolu oyunu, Ayça Bingöl’ün yorumu ile izleyici ile buluştu. Çeşme Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında 4 Mayıs Perşembe günü Tiyatro Lotus’un ‘Bir Alzheimer’ın Anıları’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.Başarılı tiyatrocu Mustafa Kırantepe’nin tek kişilik oyunu, dünyamızın gerçekliğini önümüze seriyor. Bir tiyatro oyuncusunun, oyuna çıkmadan önce aldığı şok haberin de etkisiyle kendi hikayesini seyirciyle paylaşmasını konu ediniyor. 5 Mayıs Cuma günü ise bol ödüllü “Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit” oyunu Çeşmeli tiyatroseverlerle buluştu. Popüler yazar Latife Tekin’in romanından uyarlanan ve farklı kategorilerde çok sayıda ödüle layık görülen oyun Çeşme’de büyük alkış aldı. 6 Mayıs Cumartesi günü Tiyatro Hemhâl’in tek kişilik oyunu ‘N’Olcak Bu Yusuf Umut’un Hali’ bir tür ‘kayıp erkek’ öyküsü... Hakan Emre Ünal’ın etkileyici performansı ve yaratıcı ışık tasarımıyla ilgi çekici oyun büyük beğeni topladı.

Tiyatro Günleri’nin kapanışını ise 7 Mayıs Pazar günü ise ‘Herkes Kocama Benziyor’, oyuncusu Pınar Güntürkün çarpıcı performansı ile yaptı. Mizah ve öfke dozunu iyi ayarlamasıyla da klişeleşmiş kadına yönelik şiddet oyunlarından ayrılan oyun ayakta alkışlandı.

Editör: Duygu Kaya