'Tamirci Çırağı', 'Namus Belası', 'Bu Son Olsun' ve 'Resimdeki Gözyaşları' gibi şarkılarıyla tanınan sanatçı Cem Karaca'nın hayatını anlatan "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi dün sinemalarda izleyicilerle buluştu. Cem Karaca'yı İsmail Hacıoğlu'nun canlandırdığı film hakkında mahkemeden durdurma kararı çıktı.  

12punto'da yer alan habere göre; Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için  İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkemesi devam eden yargılamada ara karar verildi.

Bu karara göre filmin yayımlanması durduruldu. İcra daireleri durdurma için yetkili kılındı.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan İlkim Karaca, "Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü" ifadelerini kullandı. "Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna da cevap veren Karaca, "Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz