Çiğli İlçe Örgütü önünde toplanan destekçilerine konuşan Cafer Konca ilçe başkanlığı önünde yaptığı açıklama açıklamada ‘Siyasi hayatıma 1983 yılında SODEP, 1985 yılında SHP dönemlerinde işçi komisyonlarında başladım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde iki dönem ön seçim ile ilçemizde meclis üyeliği görevini yürüttüm.  2019 yılına kadar DİSK Genel-İş sendikası çatısı altında işçinin, emekçinin, ezilenin hakkı için mücadelemizi kararlılıkla daima devam ettirdim ve emekli oldum. Bugün burada emekliliğimin ardından yeni bir sayfa açarak, sınıf mücadelesinde tüm tecrübelerimi ve birikim meclis çatısı altında sizlerden aldığım güçle sürdürmek istiyorum. ‘diyerek sınıf mücadelesi sürecindeki  yol arkadaşlarına selam göndererek konuşmasına devam etti.

13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur

Konca yaptığı açıklamada ‘Hiç şüpheniz olmasın 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Buna adınız gibi emin olun. Kemal Kılıçdaroğlu birinci turda seçilecektir.’ Diyerek herkesin bu süreçte küskünlükleri bitirerek çalışması gerektiğini vurguladı.

Son depremlerle hep birlikte gördük ki AKP İktidarı, devletin acil durumlarda devreye girmesi gereken kurumlarının içi boşaltılmış, yardım yapması gereken Kızılay’ı şirkete çevirdiler. Stokladıkları çadırları vatandaşa dağıtmak yerine, yardım kuruluşlarına sattılar.  On Birlerce canımızın yardım çığlığı, ömrümüz boyunca kulaklarımızdan gitmeyecek. Asıl bu iktidar Hatay’da Maraş’ta Adıyaman’da göçük altında kaldı. 85 milyon insanın umutlarını çalan bu iktidarın artık son günleri yaşadığını hepimiz görüyoruz. ‘ diyerek  artık sayılı günlerin olduğunu vurgulayan Konca depremin yaralarını seçimlerden sonra CHP iktidarı ile hızla saracaklarını vurguladı.

Sosyal Devleti İnşa Edeceğiz

Konca ‘Bende Cumhuriyetin İkinci yüzyılında demokratik yeni kuruluş çalışmaları içinde bulunmak, işçinin, emekçinin, ezilenin, yoksulun meclis çatısı altında sesi olmak ve hakkını sonuna kadar savunmak için orada olmak istiyorum.  Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme dönerken tüm yapılan bu çalışmaların içinde olarak, Türkiye’de güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" sözüyle birlikte Demokrasinin, Adaletin, hoşgörünün ve özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.’dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz