Türkiye, Halk TV ekranına kilitlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) depremzedelere yönelik sürdürdüğü ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası ile konteyner ve çadır bağışları, tarihi bir yayınla ve halkın dayanışması ile büyüyor.

Yayına telefonla bağlanan büyükşehir belediye başkanları da kampanyaya desteklerini sürdürüyor.

EKREM İMAMOĞLU VE EŞİ, İKİ AİLENİN BİR YILLIK KİRASINI KARŞILAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu sözleri kaydetti:

“Sizleri Hatay’dan selamlıyorum. Biraz önce Mansur Yavaş Başkanımla toplantımızı bitirdik. Onun selamını da iletmiş olayım. Çok özel bir iş başlattı Sevgili Tunç Başkanımız, kendisini kutluyorum. Daha özel bir süreci İzmir’den yapmıştı. Ben de İstanbul’dan bunu desteklemiştim. Çünkü özel bir çalışmaydı. Halktan halka, gönülden gönüle çok güzel sözler söylendi. Bu kampanyanın halktan halka gönülden gönüle duygusu çok anlamlı bir şekilde işliyor. Biz bunu İstanbul’da askıda faturayı hayata geçirdiğimiz andan beri yaşadık. Bugün çok büyük bir acı yaşıyoruz. İnsanlarımızı, şehirlerimizi kaybettik. Ama bunu bir kırılma anı gibi kabul ederek kayıplarımıza rahmet dileyip dua ederken ülkemizin bu bölgesine olan sorumluluğumuzu en üst seviyede tutmalıyız. Ülkemiz adına geleceğe dair yapılması gereken bir şey var o da şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması meselesi. Her zaman duyarlı 11 büyükşehir belediyemiz var. Bunun değerli lokomotiflerinden birisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer başkanımızdır. Bu özel geceye katılmak ve bugünlerde barınma ihtiyacını karşılamak adına milletçe seferber olup dayanışmayı üst seviyeye taşıyacak bu geceye biz ailecek katkı sunmaya karar verdik. Biraz önce eşim ile telefonda konuştuk şahsım ve eşim adına birer ailenin bir yıllık kira bedelini karşılamayı buradan taahhüt ediyoruz.”

ZEYDAN KARALAR’DAN BİR YILLIK KİRA BAĞIŞI

Depremin etkilediği 11 ilden biri olan Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Biz millet olarak ne yazık ki önceden tedbir almak yerine afet olduktan sonra böyle kenetleniyoruz. Bu bizim milletimizin yönlerinden bir tanesi. Bu yardıma vesile olduğu için Tunç Başkana teşekkür ediyorum. Biz de bugüne kadar bağışlar yaptık ama bu kampanyaya da katılmak istedik. Adana’da kiralar o kadar pahalı değil. Adanalı kardeşlerim başta olmak üzere, eğer onların talebi olmazsa Hatay’dan, Maraş’tan Adıyaman’dan gelen kardeşlerimize ben 1 yıllık kira bağışlamak istiyorum. Ayrıca eşim cumhuriyet öğretmeni olarak da bir maaşını bağışlamak istiyor” sözlerini kaydetti.

VAHAP SEÇER’DEN BİR MAAŞ BAĞIŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çok hayırlı bir iş yapılıyor. Deprem dolayısıyla Mersin’e yansıyan tabloyu sizler de izliyorsunuz. İnsanların evsiz barksız kaldığı bir zamanda bu kampanya çok kıymetli… Bu felakette herkes elinden geleni yapıyor. Ailem adına bir maaşımı bağışlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

MUHİTTİN BÖCEK’DEN 1 YILLIK BAĞIŞ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Acımız büyük… Milletimizin başı sağ olsun. Bugün genel başkanımızla, büyükşehir belediye başkanlarımızla Hatay’daydık, şimdi de Gaziantep Nurdağı’na geldik, buradaki vatandaşlarımızla yardımcı oluyoruz ama gerçekten zor durumdalar, özellikle konteyner ile ilgili... İnşallah birlik ve beraberlikle bu günleri aşacağız. Tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Ben ve oğlum Mustafa Gökhan Böcek Bir Kira Bir Yuva kampanyasına 1 yıllık kira bağışlıyoruz” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz