İzmirlilerin şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşmak için tercih ettiği noktaların başında yer alan Balçova Teleferiği ziyaretçilerine unutulmaz görüntüler sunuyor. Peki tüm şehri ayaklarınızın altında göreceğiniz bu noktaya nasıl ulaşırsınız? Balçova Teleferik nerededir? Giriş ücreti ne kadar?

Balçova Teleferik

1974 yılında kurulan ve geçtiğimiz yıllarda tekrar hizmete açılan Balçova Teleferik Tesisi saatte 1200 yolcu taşıyabilmektedir. Hat boyu 810 metre, yüksekliği ise 316 metre olup;  Seyahat süresinin 2 dakika 42 saniye’ dir.

Balçova Teleferik Tesisleri, el değmemiş doğası, eşsiz manzarası ve sosyal olanaklarıyla başta çocuklar olmak üzere şehrimizi ziyarete gelen konuklarımızın beğenisini kazanıyor.  

Teleferik Alanı'nın doğu yönünde  körfez manzaralı seyir terasında gözleme- mantı evi, Baraj gölü manzaralı batı seyir terasında ise aperatif yiyeceklerin yer aldığı iki katlı kır kahvesi ve çocuklar için oyun alanı bulunuyor.

Tesisin zirvesinde ise kontrollü mangal hizmeti veriliyor. Ziyaretçiler, kendileri için yakılan mangallarda et evinden temin ettikleri et çeşitleri ve şarküteri ürünlerini kendileri pişirebiliyor.

Balçova Teleferik nerede?

Teleferik, İzmir'in Balçova ilçesinde bulunuyor.

Açık adresi ise tam olarak şu şekilde: Teleferik, Sakarya Cd. No:127, 35330 Balçova/İzmir

Çalışma saatleri neler? Haftanın hangi günleri açık?

Teleferik yalnızca Perşembe-Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri hizmet veriyor.

Perşembe ve Cuma 11.00-21.00
Cumartesi ve Pazar 11.00-21.00

Balçova Teleferiğe nasıl gidilir?

İzmir Balçova Teleferiğine toplu taşıma kullanmak isteyenler için, burada sıralı olarak ulaşım için kullanabilecekleri otobüs numaralarını vereceğiz. Eğer sizin bulunduğunuz bölge listede yoksa, size en yakın toplu taşıma noktasına bakın.

Konak ilçesinde binmeniz gereken otobüs numarası 169'dur. Bu otobüs ile Ekonomi veya Teleferik durağına ineceksiniz.

Buca ilçesinden binmeniz gereken otobüsler 290 veya 671'dir. Ancak bu otobüsler sizi direkt olarak teleferiğe götürmeyecektir. Bu otobüsler sizi Fahrettin Altay aktarma merkezine götürecektir. Buradaki aktarma merkezinden 169 veya 969 numaralı otobüse bineceksiniz ve Ekonomi ve Teleferik durağına ineceksiniz.

Bornova ilçesinden metro kullanarak Fahrettin Altay aktarma merkezine ulaşabilirsiniz. Bu merkezden Buca ile aynı şekilde aktarma yaparak Ekonomi ve Teleferik durağına ulaşabilirsiniz.

Gaziemir ilçesinden 510 numaralı otobüse binmeniz halinde, aktarma olmadan direk Ekonomi ve Teleferik durağına ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka ilçesinden gelecekseniz, vapur ile Konak ilçesine gitmeniz gerekecektir. Konak ilçesi için verilen bilgileri uygulayarak Ekonomi ve Teleferik durağına ulaşabilirsiniz.

Giriş ücreti ne kadar?

Ücretler yolculuk başına ve tek kişiliktir. 5 yaş ve altı ücretsizdir. İzmir Teleferik biniş ücreti → 40,00 TL'dir.

Editör: Tuğkan Üsküp