Önceki gece yaşadıkları eve düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan ve bugün açlık grevlerinin 76. gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma amacıyla Çiğli’de eylem gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü’nün çağrısı ile yapılan eyleme DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na üye işçiler ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Parti binası önünde yapılan eylemde konuşan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, “Dün itibariyle düzenli olarak imzalarını atmalarına rağmen evlerinden zorla Emniyet tarafından gözaltına alınan iki yoldaşımız için toplandık” dedi.

Başkan Mertoğlu, “75 gündür açlık grevinde seslerini duyurmak ve kendileri gibi Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevinden alınan eğitimcilerin sesi olan yoldaşlarımızın CHP Çiğli Başkanlığı olarak yanındayız” dedi.

TALEPLERİ NET

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin açık ve net olduğunun altını çizen Mertoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Görevlerine dönmek ve evlerine ekmek götürmek dışında başka bir talepleri yoktur. Eğer böyle devam ederse telafisi olmayan sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirler ve derhal serbest bırakılmalıdırlar.Semih ve Nuriye’nin bu onurlu direnişlerini  Çiğli’den selamlıyor ve seslerine ses olmak istiyoruz.”

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA...

Başkan Mertoğlu açıklamasının sonunda Adnan Yücel’in bir şiirini okudu. Açıklama sonrasında katılımcılar eylemlerine oturma eylemi ile devam etti. Eylemde sık sık “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek. Baskılar bizi yıldıramaz. Semih Nuriye yalnız değildir. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber hiç birimiz.” sloganları atıldı.

 

Editör: Haber Merkezi