Adaylık başvurusunu yaptıktan sonra hızla sahaya inen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, kentteki temaslarını aralıksız sürdürüyor. Daha önce partisinin Buca, Konak, Narlıdere, Bornova, Balçova, Karabağlar, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa, Foça, Menemen, Seferihisar, Urla, Karaburun, Menderes ve Çeşme ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek örgütle buluşan CHP’li Gökce, bu kez Güzelbahçe ve Kemalpaşa ilçelerinde partililerle bir araya geldi. Ardından Narlıdere Kültür ve Cemevi’ni ziyaret eden Gökce, Alevi toplumunun temsilcileriyle buluştu. Gün içerisinde temaslarına devam eden Gökce, son olarak kentin önemli hemşehri derneklerinden Siirtliler Derneği, Konyalılar Vakfı ve Mardinliler Federasyonu’nu ziyaret etti. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı mesajlar veren Gökce, yıllardır belediyecilik alanında biriktirdiği tecrübeleri İzmir’e hizmet noktasında kullanmak istediğini vurguladı. 

Siz İzmir’in öz çocuğusunuz

Günün ilk ziyaretini CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’na gerçekleştiren Gökce, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İlçe Başkanı Devrim Seyrek ve partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Partililerin, “Siz İzmir’in öz çocuğusunuz” sözleriyle bağrına bastığı Gökce, destekleri için örgüt emekçilerine teşekkür etti. Ziyarette konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Kısa bir ayrılık var aramızda. Daha sonra tekrar birlikteyiz Buğra Bey ile. Biz birlikte çalıştık. Hayırlı olsun, çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Buğra Bey’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı dönem büyük değişimi ben gördüm. Artık siyasi yol arkadaşıyız. İzmir’de sadece bürokratlık yapmadı. Zaten Büyükşehir’e aday adayı olması da bunun verisidir” dedi. İlçe Başkanı Devrim Seyrek ise, “Evinizde ve evimizde sizinle birlikte olmak çok güzel. Biz sizi yakından tanıyoruz” diyerek sözü Gökce’ye bıraktı.

Sizlerle beraber yol yürümek istiyorum

İlçe binasındaki yaptığı konuşmada partililere, kenti ve kurumu çok iyi bilen biri olduğunu belirten Gökce, “Kentin ve kurumun tüm dinamiklerini içinde yaşayarak gelen birisiyim. Şehir plancısıyım, ODTÜ’de doktora yapmış ve akademik anlamda da yazıp çizen bir kardeşinizim. Yakın zamanda doçentlik başvurusu yapmaya niyetliyim. Dolayısıyla bu alanın hem alaylısı hem mekteplisi olduğumu söyleyebilirim. Üç büyük şehre hizmet etme fırsatım oldu ama en çok İzmir'e hizmet ettim. Gönül bağım da, ailem de, evim de İzmir’de. Görev bize verilirse sizlerle beraber yeni bir başarı hikayesi yazmaya niyetliyiz. 2028 yılında iktidara giden yolda yerel yönetimlerin en kuvvetli şekilde hazırlıklı olması ve iktidar yolunu aydınlatması gerekiyor. İnsanlarımız yeniden umutlanmış durumda. Biz de bunu büyütmek ve yeşertmek düşer. Belediyelerimizde daha büyük başarıyı nasıl yakalayabiliriz derdiyle dertlenme meselesidir bu. İlçe belediyelerini, parti örgütünü, muhtarları kolunuza takmazsanız bu işleri sağlıkla ileriye taşıyamazsanız. Böyle bir anlayışla sizlerle beraber yol yürümek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Narlıdere Cemevi’ne ziyaret

Örgüt buluşmasının ardından Narlıdere Kültür ve Cemevi’ne geçen Gökce, burada Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlandı. Ziyarette Gökce’ye Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de eşlik etti. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı mesajlar veren Gökce, “Sizlerin yanında olmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum. Sizlere bir selam vermek, sizleri görmeden yolumuza devam etmek istemedik” diye konuştu. Ziyaretinden dolayı Gökce’ye teşekkür eden Aslan ise adaylık sürecinde kendisine başarılar diledi.

Tek adam iktidarını değiştirmek için kol kola girmeliyiz

Daha sonra CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’na giden Gökce, burada Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve partililer tarafından karşılandı. Kendisini yalnız bırakmadıkları için ilçe binasını dolduran partililere teşekkür eden Gökce, “Bu şehrin hemen her yerine hizmet etme fırsatı buldum. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’in ülkenin siyasi atmosferi içerisinde çok büyük önemi ve kıymeti var. 27 yıldır belediyecilik yapıyorum. Tecrübelerimi İzmir’in emrine sunmak anlamında büyük bir heyecan duyuyorum. Ben size kurumu ve kenti çok iyi tanıyan biri olarak hiç vakit kaybetmeden, ilk günden icraata başlama sözü veriyorum. Nihai hedefimiz 2028 ve bu tek adam iktidarı değiştirmek. Bunun için de kol kola girmek zorundayız” açıklamasını yaptı. 

Hemşehri derneklerini çok önemsiyoruz

Gökce’nin son durağı ise kentteki hemşehri dernekleri oldu. Sırasıyla Siirtliler Derneği, Konyalılar Vakfı ve Mardinliler Federasyonu’nu ziyaret eden Gökce, dernek yöneticilerinden faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde hemşehri derneklerini çok önemsediğini belirterek sözlerine başlayan Gökce, “Farklı şehirlerden ilimize gelmiş, buraya hem ekonomik hem de kültürel katkı sunan hemşehri derneklerini çok önemsiyor ve buralara ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu yolla ihtiyaç ve sorunlarını da dinlemiş oluyoruz” dedi. Şehir plancısı bir aday adayı görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren dernek üyeleri ise kente dair taleplerini aktardıktan sonra Gökce ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Esra Seyirden