BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Buca Belediyesi’nin yeni başkanı Görkem Duman düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı. Törene CHP İzmir eski Milletvekilleri Bedri Serter ve Tacettin Bayır, Buca Belediyesi eski Başkanı Erhan Kılıç ve çok sayıda partili katıldı. Törende CHP rozetini çıkartarak Türk Bayrağı rozetini takan Duman, Buca’ya hizmet etmek için çok çalışacağını belirterek, “Bu bir bayrak yarışıydı. Bugün görevi hepinizin huzurunda devralıyorum. Bugün benim için çok anlamlı. Sokaklarında büyüdüğüm güzel Buca’ya hizmet etme imkanını önce partimiz parti büyüklerimiz ve sonra da Bucalıların teveccühüyle seçildik. Şimdi Buca’ya hizmet etme zamanıdır” dedi.

Zorlu 5 yıl geçirdik

Törende konuşan Buca eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç, göreve geldikten sonra çok zorlu dönemlerden geçtiklerini belirterek, “Sosyal demokratlık ilkesiyle yola çıkan CHP’li belediyeleri bu konuda örnek oldular. Bunun karşılığını da seçimlerde aldık. Pandeminin ardından İzmir’de ağır bir deprem yaşadık, kentimiz bu depremden etkilendi. Ardından sel felaketi ve ülkemizin en büyük felaketlerinden olan Maraş merkezli depremleri yaşadık. O depremler içimizi yaktı ama biz Buca’da dayanışmanın örneğini gösterdik. Biz burada hepimiz yardım faaliyetlerini yapmaya çalıştık. Bahsettiğimiz bu beş yıl bizim açımızdan, yerel yönetimler açısından zor bir süreçti. Ekonomik krizi birkaç yıldır yoğun hissediyorduk. Yine de iyi bir beş yıl geçirdiğimiz düşünüyorum” dedi.

Bugün çok anlamlı bir gün

Başarılı bir beş yıl geçirmeyi dileyen ve CHP rozetini çıkartarak Türk Bayrağı rozeti takan Duman ise şöyle konuştu:

“Bu bir bayrak yarışıydı. Bugün görevi hepinizin huzurunda devralıyorum. Bugün benim için çok anlamlı. Sokaklarında büyüdüğüm güzel Buca’ya hizmet etme imkanını önce partimiz parti büyüklerimiz ve sonra da Bucalıların teveccühüyle seçildik. Şimdi Buca’ya hizmet etme zamanı. Bugün gerçekten çok önemli bir gün, Buca’ya hizmet etmek için çok da heyecanlıyım. Bu zamana kadar Buca için kim taş üstüne taş koyduysa Allah ondan razı olsun. Buca’da, oy versin vermesin, tüm Bucalıların başkanı olacağım. Bu zamana kadar verdiği hizmetten dolayı da Kılıç başkanıma teşekkür ediyorum.”

Editör: Duygu Kaya