BUĞRA KIZILKARA/ İZ GAZETE- İzmir’deki bir okulda 8 yaşındaki kız öğrencinin kimliği belirsiz bir kişi tarafından tacize uğradığı iddia edildi. İddialara göre olay 29 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da Buca Ali Rıza Efendi İlkokulu’nda gerçekleşti. Kimliği belirsiz bir kişinin okula girdiği ve okul tuvaletine giren 8 yaşındaki E.K.’yi taciz ettiği öne sürüldü. İddiaya konu olayı ertesi gün duyarak okula akın eden velilerin okul yönetiminden bilgi talep ettikleri ancak okul yönetiminin olaya ilişkin açıklama yapmadığı öne sürüldü. 

‘GEÇİŞTİRDİ’ İDDİASI

Okula gelen, ismini vermek istemeyen veliler İz Gazete’ye yaptıkları açıklamada, “Okula insanlar elini kolunu sallayarak giriyorlar, bunun için bir önlem alınmıyor. Çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz” ifadelerini kullandı. Velilerden bazıları, bu tür olayların öğrenciler arasında yaşandığını ancak okul müdürünün ‘bunlar çocuk’ diyerek geçiştirdiğini öne sürdü. Velilerin okul önünde toplandığı anda okulun yan duvarlarından kimliği belirsiz bir kişi atlayarak içeri girdi, bunun üzerine veliler polisi aradı ve polis olay yerine geldi. Polisin, içeriye izinsiz şekilde giren şahsın ifadesini almak üzere karakola götürdüğü öğrenildi. Okul müdürünün, güvenlik koşullarının artırılmasını talep eden velilere, “para verin güvenlik tutalım” dediği iddia edildi. Taciz olayına ilişkin kamera kayıtlarının olduğunu öne sürülürken okul yönetimden ise herhangi bir açıklama gelmedi.

‘KİME GÜVENECEĞİZ?’

İz Gazete’ye konuşan bir veli, “Geçen haftalarda kızımın arkadaşı kızımı taciz etti. Okul yönetimi ise “önlemlerini alıyoruz, kayıtlara bakacağız araştıracağız” dedi. Üstünü kapattılar, susturdular bizi. Ve şimdi bu olay ile birlikte okulun güvenilir olmadığı patlak verdi. Burası bizim ikinci evimiz, çocuklarımız evden çok burada kalıyor devlete güvenemeyeceksek kime güveneceğiz?” ifadelerini kullandı.

‘HEPİMİZİN EVLADI’

Velilerden biri ise olayla ilgili edindikleri bilgileri aktardı. Sekiz yaşındaki E.K.’yi taciz ettiği iddia edilen şahsın, kardeşine para vereceğini söyleyerek içeri girdiğini belirten veli, tacize uğradığı öne sürülen E.K’nin o esnada beslenmesini yaptığını ve ellerini yıkamaya gittiğini, tacizci olduğu ileri sürülen şahsın ise kızın arkasından gidip ağzını kapatarak taciz etmeye çalıştığını iddia etti. Veli açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çocuk birebir bunları anlatıyor, zaten şu an pedagogda ifade veriyor. Çocuk, benim kızımın sınıf arkadaşı. Onun yerinde benim kızım da başkası da olabilirdi. Bu çok acı bir şey…”

Editör: Haber Merkezi