İzmir heyecanla Buca Metrosu'nun bitmesini bekliyordu. Metronun Ekim 2025'te biteceği tahmin ediliyordu. Ancak konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kötü haberi verdi.

İz Gazete'den Gönül Soyoğul'a açıklama yapan Tugay şu açıklamayı yaptı: "Raylı sistemlerin yönetimiyle alakalı sıkıntı benim gözümde net olarak vardı. Göreve başlamadan önce de görüyordum bunu ama başladıktan sonra aldığım bilgilerle daha net anladım. Raylı Sistemler Daire Başkanı’nı bu yüzden değiştirdim. Daha uzun açıklama yapmak istemedim ama Narlıdere Metrosu’nun gecikmesi ve bu halde açılması, Buca Metrosu da ön görülenin gerisinden gidiyormuş. Normalde Ekim 2025’te geri ödemeleri başlayacak. O tarihe kadar planlanmış bir işti, şu an itibariyle 2, 2 buçuk yıl gibi bir gecikme var."

Gecikmenin nereden kaynaklandığı sorusuna da yanıt veren Tugay, şöyle konuştu: "Yönetim hataları, tamamen… Tekrar söylüyorum işleyişin yeterince hızlı olmaması, projelerin sürekli yenilenmesi ve projelerin revizelerde nitelik kaybetmesi esas problemdir."

Buca metrosu ile ilgili firma ile konuştuğunu ve özverili davranacaklarını belirten Tugay, "Ben firmayla konuştum. Biz de özverili davranacağız. Sabah Buca-Otogar arasındaki ONAT Tüneli’ne gittim, onu yapan firmayla konuştum ve mümkün olan en kısa sürede bitmesi için destek vermelerini rica ettim. Biz de üstümüze düşeni yapacağız çünkü o yola çok ihtiyaç var. Yeşildere trafiğini, Ankara Caddesi’nin trafiğini epey azaltacak bir bağlantı yolu orası, firma çok hızlandı ve 7/24 çalışıyorlar. İnşallah orası da hızlıca bitecek ve önümüzdeki yıl açacağız." dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz