Kafe’yi yıllar sonra yeniden hizmete açtı. “Kitap kafe” konseptiyle modern bir dokunuş kazanan mekân, Göksu Kafe+1 adıyla Bucalılarla buluştu. Yeşil bahçesi, huzurlu atmosferi ve öğrencilere yönelik uygun fiyatlı menüsüyle Göksu Kafe+1, hem nostaljik hem de çağdaş bir buluşma noktası olarak dikkat çekiyor.

UYGUN FİYATLARLA HİZMET VERİYOR

Göksu Kafe+1 ile kentsel hafızanın mekânlar aracılığı ile geleceğe aktarılması yönünde önemli bir adım attıklarına inandıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Burası bizim için de Bucalılar için de kıymetli bir mekandı. Yeniden kavuşmuş olmak hepimizi mutlu etti. Buca’nın merkezinde uygun ücretlerle hizmet vermiş olması da ekonomik anlamda vatandaşlarımızın bütçelerine değer katan bir çalışma oldu. Buca’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Buca Göksu Kafe Eski Günlerine Döndü (2)

Buca Belediyesi SGK borçlarına karşılık 11 taşınmazını satacak
Buca Belediyesi SGK borçlarına karşılık 11 taşınmazını satacak
İçeriği Görüntüle

BUCALILARIN HATIRALARINDA ÖZEL BİR YERİ VAR

Kafeteryanın yıllar sonra yeniden açılmış olması Buca’nın eski sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Kafeteryanın aile anılarında özel bir yeri olduğunu belirten Zehra Ünver, "Kızım Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrenciyken ona ‘Neredesin anneciğim?’ diye sorduğumda ‘Göksu Kafe’deyiz anne, arkadaşlarımla ders çalışıyoruz’ derdi. Göksu Kafe kapanınca çok üzülmüştük. Yeniden açıldığını duyunca çok mutlu oldum. Hemen eşimle geldik. Hemen kızımı aradım ‘Bak anneciğim Göksu Kafe'deyiz. Şimdi görüntüsü çok güzel oldu’ dedim. Bir grup arkada ders çalışıyor. Çok hoşuma gitti. Kitapları görünce, şu ortamı görünce çok mutlu oldum" dedi.

"ÇOCUKLUĞUMDA BURADA KOŞUP OYNARDIM"

Mekanın eski halini hatırlayan Safinaz Tabaklı ise kafenin çocukluk hatıralarında önemli bir yer edindiğini ifade ederek, “Göksu Kafe’nin ortasında fıskiyeli bir havuzu vardı. Biz etrafında koşup oynardık. Çocukluğumuz burada geçti. Bizler için güzel oldu. Gidip hava alacağımız yer tekrar açıldı. Oturup sohbet edeceğimiz bir kafe oldu” diye konuştu.

Kaynak: BUCA BELEDİYESİ