İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Çıfıt Adası, insanlardan uzaklaşmak ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Peki Çıfıt Adası nerede? Çıfıt Adası'na nasıl gidilir? İşte detaylar...

Seferihisar'da farklı bir yer arayanlar için sakin bir yer Çıfıt Adası. Ada Seferihisar'ın Doğanbey mevkiinde bulunuyor. Ada üzerinde bir de kale bulunuyor.

Bundan yüzyıllar önce ada ile kara arasında bir yol bulunmaktaymış. Ancak yol zamanla dalgalar yüzünden aşınmış. Ama yine de adaya yürüyerek gitmek mümkün. Ama bunu yapacaksanız mutlaka ayağınıza deniz ayakkabısı giyin. Çünkü yol üzerinde deniz kestaneleri bulunuyor.

Ada, karanın pek yakınında neredeyse karaya bitişik ve dimdik bir kaya görünüşünde. Adanın üzeri genişçe bir alan.

Ada üzerinde ilkçağdan,ortaçağdan ya da Osmanlı Egemenliği döneminden kalmış pekçok dağınık duvar ve yapı kalıntısı bulunuyor.

Adayı karaya bağlayan ,şimdi çoğu su altında kalmış bölümde görünen bazı taşlar ise ilkçağ kentlerindeki sabırlı taş işçiliğini gözler önüne seriyor.


Çıfıt adası nerede?

Çıfıt adası Seferihisar'ın Doğanbey semtinde yer alıyor.

Çıfıt Adası'na nasıl gidilir?

Seferihisar’dan ve Teos/Sığacık’dan güneye uzanan yeni turistik kıyı yolunda,İpsili /Doğanbey kavşağını geçmenizden 3km. kadar ileride,sağda göreceğimiz yola saparsak kavşaktan 2 km. kadar sonra yol ikiye ayrılır.Soldaki yola girerseniz ve 2km. daha giderseniz adanın önüne varıyorsunuz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz