Coperni, türünün tek örneği olan bir aksesuar tanıttı. Fransız lüks moda markası, geçtiğimiz günlerde Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, NASA'nın Dünya üzerindeki en hafif katı olduğunu söylediği nanomalzeme "silika aerojel" ile yüzde 99'u hava ve yüzde 1'i camdan oluşan bir çanta tasarladığını duyurdu.

"The Air Swipe Bag" olarak adlandırılan çanta, daha önce NASA tarafından yıldız tozlarını yakalamak için kullanılan bu özel nanomalzemeden yapılmış en büyük nesne. Çantanın Instagram'daki açıklamasına göre silika aerojel 1.200 santigrat dereceye kadar ısıya ve ağırlığının 4000 katı basınca dayanabiliyor.

Çanta aynı zamanda son derece hafif; yaklaşık 33 gram ağırlığında ve son derece kırılgan. Çantanın tasarımcıları Vogue UK'e bu özel ürünü ortaya çıkarmanın çok zor olduğunu, her şeyin bir araya gelebilmesi için 15 prototip yapılması gerektiğini söylediler.

Çanta transparan bir görünüme sahip ve ön yüzünde küçük beyaz harflerle "Coperni" yazıyor. Markanın imzası niteliğindeki Swipe çantasına benzer şekilde kavisli kenarları olan yuvarlak şekilli bir sapa sahip ve 27x16x6 cm boyutlarında.

Editör: Özlem Çimen Durmaz