Bornovalılar, büyük yıkıma ve can kaybına neden olan deprem için tek yürek oldu. Bornova Belediyesi’nin başlattığı kampanyada gönüllü olarak yer alan her yaştan Bornovalı yardım edebilmek için seferber oldu. İlçe genelinde 6 noktada oluşturulan toplama merkezleri ve muhtarlıklardan alınan yardımlar, Atatürk Spor Salonu’nda oluşturulan ana depoda toplanıyor. Depo içinde çalışan belediye personeli ve  gönüllüler, gelen malzemeleri kayıt altına alarak sınıflandırıyor ve bölgeden düzenli olarak gelen ihtiyaç bilgilerine göre sevk edilmesi için hazırlıyor.

Dayanışmanın örneği

Çalışmaları her gün yerinde takip eden Başkan Mustafa İduğ,, “Ne mutlu ki Bornovalılar sürekli bizimle temasa geçerek ‘Nasıl yardım edebiliriz’ diye soruyorlar. Dayanışmanın en güzel örneğini gösteriyorlar” dedi.

Gönüllüler çalışıyor

Çoğu gençlerden oluşan gönüllüler, gelen yardımları açarak, ayırıyor. Gıda, kıyafet, mont, battaniye, hijyen malzemesi, bebek bezi, mama gibi tüm malzemeler guruplandırılarak, paketleniyor ve kolilere yerleştiriliyor. Üzerlerine ne olduğu yazılarak, bantlanıyor ve tırlara taşınıyor. İhtiyaç bölgesine göre belirlenen tırlara yerleştirilen koliler her gece deprem bölgesine doğru yola çıkıyor.

Bornova’da dayanışmanın örneğini gösteren gönüllüler duygularını şöyle dile getirdi.

-Mesut Özgür : 22 yaşında.  Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi.

 “ Ekip arkadaşlarınla beraber gönüllü olarak çalışıyoruz.  Burada herkes deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yüzünü güldürebilmek adına canla yürekle çalışıyor. Buradan yola çıkan tırların ulaştığı haberlerini duyunca çok mutlu oluyoruz. Herkese çok teşekkür ederim”

- Bedirhan Özel: Bornova CHP Gençlik Kolları Sekreteri

“Bornova Belediyesi’nin kurduğu 6 yardım toplam merkezi ve Gaziemir’de bulunan ana toplama alanında yaklaşık 500 kişi olarak görev yapıyoruz. Zor günleri birlik olarak dayanışma ile aşacağız. Buradan yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı dilerim“

- Çağla Mutlu: 22 yaşında.  Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi

“Burada iyi organize olmuş, güzel bir ekiple çalışıyoruz.  Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde bizim gibi gençlere ihtiyacı var.  Bornova Belediyesi bu alanda bize yardım etme imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz.  Bu yardım toplama merkezinde herkes özverili bir çalışma yapıyor. Bu çalışmalar esnasında yer yer çok duygusal anlarda yaşıyoruz. Vatandaşların yardımlara iliştirdiği notları görünce gözlerimiz doluyor.  Depremzedelere bir nebze yardımcı olabilmek bizim için bir bir mutluluk”

- Özlem Çil: 39 yaşında.  Ev hanımı

“Bugün burada yardımcı olabilmek adına oğlumu evde bırakıp geldim.  Burada olmayı çok istedim. Çünkü böyle bir durumda evimde oturup hiç bir şey yapmadan televizyondan izleyemezdim. Burada elimizden geldiğince deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yarısını sarabilmek için canla başla çalışıyoruz. Yolda bize önderlik eden Bornova Belediyesine teşekkür ederiz”

- Sude Dağlı: 19 yaşında.  Bakırçay Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü öğrencisi

“Arkadaşlarımızla birlikte burada depremzedeler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gelen yardımları toplayıp paketliyor ve tırlarla deprem bölgesine yolluyoruz. Burada belediye çalışanları ile birlikte büyük bir gönüllü ordusu var”

-Eren Yeşilçimen: Yaşar Üniversitesi Öğrencisi

“Deprem bölgesine gidip destek sağlamayı da çok isterdim ama burada da yapılması gereken işler var. Bizler burada toplanan yardımlarda gönüllü olarak çalışarak deprem bölgesine gönderiyoruz”

-Can Tekin Tural: 20 yaşında. Üniversite öğrencisi

“Depremin ilk gününden bu yana Bornova Belediyesi öncülüğünde depremzedeler  için yardım topluyoruz. Buradan orada olan vatandaşlarımıza destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileriz. Herkese çok geçmiş olsun” 

Genç Basketbolcular yola çıktı

Bornova Bossan Spor Kulübü'nün bazı sporcuları da depremzedelere yardım için yola çıktı. Atatürk Spor Salonu’ndan hareket eden 20 kişilik kafilenin kıyafet, ekmek, battaniye ve tıbbi malzeme gibi bir çok ihtiyacı deprem bölgesine götüreceklerini belirten Bossan Spor Kulübü Başkanı Serdar Bozkurt “Ekibimizle Hatay Kırıkhan'a gidiyoruz. İlaç, tıbbi malzemeler, ekmek, su gibi temel ihtiyaçları götüreceğiz.  Çocuklarımıza sadece spor eğitimi değil bu gibi insani olaylarda da destek ve yardımlaşmanın nasıl olması gerektiğini de öğreteceğiz. Bugün dayanışmanın bir örneğini yaşıyoruz”dedi.

Editör: Duygu Kaya