Bornova Belediyesi 2016 yılında ilçedeki uluşamın konforunu artırmak için yatırımlar yapacak. Bu yıl içinde Altındağ Spor Salonu, Doğanlar'daki Bornova Stadyumu ile Işıklar Çarşısı, Kurban Satış Yeri ve Sağlık Köyü çevresindeki yollar düzenlenecek. 4. Sanayi Sitesi ile Evka-3 bağlantı köprüsü yapılacak. Doğanlar-Pınarbaşı bağlantı yolu açılacak. Ayrıca Atatürk Mahallesi ve Kızılay Mahallesi'nde yeni açılan yollar düzenlenecek.

Bornova Belediyesi yapacağı bu çalışmalar ve ilçenin pek çok noktasında açılacak yeni yollar ile bakım ve onarım çalışmalarında toplam 20 bin ton asfalt kullanacak. Bu çalışmalarla 32 kilometre yol asfaltlanırken, 14 kilometre uzunluğunda yeni kaldırım düzenlemesi yapılacak. İlçenin ihtiyaç duyulan bölgelerinde 95 bin metrekare kilit parke taş, 34 bin metre bordür kulllanılarak çeşitli düzenlemeler yapılacak.

YENİ GÜZERGAHLAR AÇILACAK

Bornova'nın özellikle eğitim ve sanayi alanındaki gelişimine bağlı olarak trafik yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Biz de artan trafik yüküne paralel olarak yollarımızın düzenlenmesine ve yeni aksların açılamasına büyük önem veriyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 2016 yılı boyunca da bir yandan ihtiyaç duyulan noktalarda bağlantı yolları ve köprülerle çözümler üretirken bir yandan da asfaltlama ve yol yenileme çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi