Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, mevcut CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılarından Fatih Ay hakkında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Polat, bir sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda Ay hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklarken, Ay’ın sosyal medya platformları üzerinden Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı paylaşımları da açıklamasıyla beraber paylaştı.
İlgili paylaşımlarda Ay’ın Kılıçdaroğlu hakkında, ‘Hain’ ifadesini kullandığı görülürken, Polat açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Ay’ın, partimizin 7 genel başkanına yönelik yaptığı saygısız paylaşımlar asla kabul edilemez. Bu tutuma sessiz kalan ve dolaylı olarak destek verdiği anlaşılan Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın da bu sorumluluğun bir parçasıdır. Söz konusu davranışlara ilişkin olarak her iki isim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumu kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerine yer verdi.
“Ertürk Çapın da onun suç ortağı”
Konuyla ilgili İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Polat, “O fotoğraflarda Fatih Ay’ın Kılıçdaroğlu’na yaptığı hakaretler, aşağılayıcı ifadeler var. ‘Hain’ demek vatan haini demektir. Arkadaşlar bunu Ertürk Çapın’a soruyor, o da ‘onu atacağım, savunmasını aldım’ diyor ama aslında suç ortağı, onun da bundan bilgisi var. Partiyi böyle karpuz gibi ikiye ayırdılar. Bornova’da disipline giden insanların yüzde 80’i Alevi kökenlidir. Bizi partiden soğuttular. Onun için bunların hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Sonucu ne olursa olsun sonuna kadar gideceğim” diye konuştu.
“Video paylaştığım için savunmam istendi”
Birkaç gün önce Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçildiği kurultayla ilgili bir video paylaştığı gerekçesiyle Ertürk Çapın tarafından savunmasının istendiğini kaydeden Polat, “4 gün önce Ertürk Çapın beni aradı ve ‘gel savunma ver’ dedi. Bana, ‘sen video paylaşmışsın’ dedi, benim paylaştığım video Türkiye’nin her yerinde geziyor. Bana, ‘savunmanı ver, ile göndereceğim’ dedi. Ben de ‘savunma vermiyorum, istifa ederim’ dedim ve e-Devlet üzerinden de istifa ettim” dedi.